Stomatoloog

Gisteren zaten Merel en ik bij de stomatoloog: ze moet een beugel krijgen, maar er is wel degelijk meer aan de hand, dat wisten we van de orthodontist. Hij had ons doorgestuurd, maar eerst een CT-scan aangevraagd, want zonder ging de stomatoloog sowieso niet kunnen zien hoe de tanden zich precies tot elkaar verhouden.

Daar zit namelijk het probleem: Merel heeft twee tanden die nog aan geen kanten op hun plaats zitten, net omdat ze niet voldoende plaats krijgen. De ene zit bijna door haar verhemelte, de andere ligt dwars en duwt op de wortel van een andere tand. Het is nog maar te hopen dat die wortel nog niet beschadigd is en de tand in kwestie te redden valt.

Maar bon, wij dus deze morgen netjes om half negen in het ziekenhuis: bleek de CT-scan verkeerd genomen te zijn, zodat de wortels van de tanden – waar het dus om draait – niet op de foto staan.

Terug naar af, dus. Maar, zo vroeg de stomatoloog, zagen we het niet zitten om naar haar thuispraktijk te komen? Daar kon ze dan zelf een scan nemen tot ze perfect zou zien wat ze moest zien. En ze ging er niet voor rekenen, want wij waren niet in fout.

Euh… ja zeker? Enfin, wordt dus binnenkort vervolgd.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *