Pictionary

Ons witbord hier in de keuken wordt voor vanalles gebruikt: de veertiendaagse gezinskalender, het ophangen van alle mogelijke briefjes, het tekenen van skere kaarten van Europa om iets uit te leggen, het noteren van een telefoonnummer, dat soort onzin.

Soms wordt er ook pictionary op gespeeld, jawel. Merels twee vriendinnetjes kwamen spelen, hadden zich al geamuseerd met allerhande andere dingen die prepubermeisjes op hun kamers uitspoken, kwamen toen een vieruurtje halen en bleven hangen aan het bord. En mama, mama mocht dingen verzinnen om te tekenen, zoals jeansshortjes, springtouwen, mezenbollen…

Er zijn tranen gelachen met sommige tekeningen en sommige suggesties, en ik vond het zalig om vanuit mijn zetel – waar ik een poging deed om te werken – vast te stellen hoe hard ze konden giechelen.

Zo’n witbord in uw keuken, ik kan het alleen maar aanraden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *