Pokémon cake

Kobe wist vrij snel welke taart hij wilde: een pokémon taart! Hijzelf speelt geen Pokémon Go!, maar zoals bij alle andere spelletjes wil hij er wel alles over weten, en dus leest hij vanalles, bekijkt hij filmpjes, en is hij onze wandelende encyclopedie. Handig, dat wel.

Ik zag het niet meteen zitten om een pikachu of zo te maken – zoals drie jaar geleden de Wrecking Ball – maar zo’n pokéball, dat moest wel lukken. De cakevorm hadden we eergisteren gehaald, de cake zelf gisterenavond gebakken. Om de voetbalzeshoekjes te maskeren, ging er eerst een dikke laag slagroom over. En daarna was het een kwestie van marsepein uit te rollen. Ik dacht dat ik nog bruikbare suikerpasta had, maar dat bewaart dus blijkbaar niet: keihard, en met een voze smaak. Wij dus naar de Aveve om verse marsepein.

Kobe en Merel rolden, ik sneed in vorm en legde over de cake, en werkte dus ook af. Het resultaat mag er best zijn, maar volgende keer doe ik er nog een extra rondje bij, denk ik.

Kobe was in elk geval in zijn nopjes, en het smaakte nog ferm lekker ook.

Eén antwoord op “Pokémon cake”

  1. hallo!

    Ik heb een dochter van 10 die heel binnenkort 11 wordt en zij wil per se een pokemon taart. Ik had deze zelf willen proberen maken en toen stootte ik op jouw blog. Ziet er mooi uit op de foto. Heb jij een recept voor deze cake aub? En las dat je de marsepein bij Aveve hebt gehaald? Nog enige tips en trics die je met me zou willen delen zijn zeker welkom! Dank u!

    Alvast bedankt voor je spoedig antwoord!

    groetjes
    Een desperado mama 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *