Project geschiedenis

Ik had al een tijdje contact met Fluxlab, en we hadden al een demodagje gehad, maar vandaag stonden er dus mensen van Fluxlab in alle vroegte op school, beladen met allerhande materiaal.

Wat echter een hele fijne oefening beloofde te worden, liep toch een beetje uit op een sisser: we hadden een demo gekregen en een afspraak opgesteld voor per twee leerlingen een lesuur Assassin’s Creed Odyssey: Discovery, waarbij ze met een gamecomputer door de Akropolis liepen en vraagjes oplosten. De andere helft van de groep kreeg voor een lesuur een VR-bril om daarmee door Pompeii te lopen of een vlucht te maken over het Antieke Rome.

Toen puntje echter bij paaltje kwam, hadden we maar de helft van dat materiaal en werd dat aangevuld met een reeks Nintendo Switches en tablets met een geschiedenisquiz op. Op de switches moesten ze Civ IV spelen, maar dat doe je niet snelsnel, en doordat het vier toestellen ipv twee waren, hadden ze per duo maar een half lesuur, ergo tien minuten per leerling per toestel.

Een deel toestellen bleek dan ook nog niet te werken door technische problemen – dat kan al eens gebeuren – maar het resultaat was niet zo fijn.

Voor herhaling vatbaar? Meh. Onder andere voorwaarden wel, ja, maar niet zo.

Jammer. Zeer jammer.

BTW, het officiële verslag met foto’s kan je hier lezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *