Gentse Feesten, dag 1 en 2

De openingsstoet hebben we aan ons voorbij laten gaan, en pas in de late namiddag ben ik met de jongens de stad in getrokken. Ik wilde onze badges voor het Puppetbuskersfestival afhalen, en ik was in de veronderstelling dat er dan ook al voorstellingen waren, maar helaas, enkel de officiële opening.

Ik ben dus maar met de kinderen gaan rondlopen. We hebben een ijsje gegeten, even geluisterd naar dixieland, de sfeer opgesnoven, en er eigenlijk wel van genoten, ja.

Vandaag hadden we een strikter programma: om 14.30u de voorstelling ‘De Heksen’ aan de Bargiekaai, en dan met de bus naar het centrum voor alweer het EFTC (Europees Figurentheatercentrum).

Die Heksen, da’s trouwens een aanrader, en via Gentblogt kan u overigens nog vrijkaarten winnen voor zaterdag. Het verslag kan u daar lezen, en zet ik ook hier nog wel.

Vervolgens zijn we via een ijsje naar het figurentheater gewandeld, en hebben er twee knappe voorstellingen gezien, eentje met een jonge vrouw en een gigantische kubusvormige plastiekzak, en eentje met Canelo, een hond aan wel twintig draadjes. Knap gedaan, verslag zal u ook wel kunnen lezen op Gentblogt.

Voor is dat dus de Feesten: cultuur, rondlopen, sfeer, en cultuur. Meer hoeft dat echt niet te zijn.

Eén antwoord op “Gentse Feesten, dag 1 en 2”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *