Gehaakte vest, enfin, nog te haken

DISCLAIMER: ik heb hier géén patroon van!

cb455d473aea5224673cca157a0b9262Een hele tijd geleden zag ik op Pinterest een pracht van een gehaakte vest passeren. Bijna volledig in Granny Squares gehaakt, poepsimpel dus. Zo simpel zelfs, dat er geen patroon nodig was, foto’s volstonden. In alle mogelijke kleuren, dus ideaal om restjes op te gebruiken, en met hoofdtoon rood. Ik was meteen verkocht.

En dus kocht ik wat bollen rode wol uit de Zeeman extra, en begon eraan. Met veel goesting. De website waarop de foto’s stonden, stond altijd open in een tab, en af en toe ging ik eens kijken of ik wel correct bezig was.

En toen, plots, waren de foto’s weg. De Finse dame in kwestie zei (als Google Translation het juist had, tenminste) dat ze teveel de vest zag opduiken her en der zonder verwijzing naar haar blog, en vond dat dat niet kon. En dus had ze het boeltje offline gehaald, met enkel nog één foto. Ik vroeg in de commentaren of ik niet alsjeblief de foto’s kon krijgen, dat ik met een half afgewerkte vest zat, en dat ik desnoods wilde betalen voor de foto’s. Geen antwoord, alleen bleken er nog mensen in mijn situatie. Aangezien ik een paar foto’s had teruggevonden via Google, wilde ik die gerust doorgeven, ook via de commentaren, en toen verdween meteen de hele post. Hmpf.

Enfin, vandaag heb ik nog eens opnieuw zitten zoeken, en jawel, plots heb ik alle foto’s teruggevonden op een Russische site! Yes! Het merendeel had ik, alleen niet de mouwen, maar ook die kan ik nu wel reconstrueren. En hopelijk heb ik dus binnen niet al te lange tijd een hele fijne, bijzonder kleurrijke, en vooral zelfgemaakte vest. En lukt het om een maatje groter te haken, want die dame is nogal fijntjes, heb ik de indruk ^^

14 Antwoorden op “Gehaakte vest, enfin, nog te haken”

 1. Prachtig!

  Dat zou ik precies ook wel eens willen proberen. Je wilt toevallig de link naar die Russische site of de instructies niet mailen? 🙂

  Jammer, maar ook begrijpelijk dat die Finse dame er zo over denkt. Het zou echter een compliment moeten zijn.

 2. Hoi,

  Ik ben erg benieuwd naar jou vest als hij af is. Ik was ook van plan om aan de hand van de foto’s dit vest te gaan haken. Ik wilde net wol bestellen en toen kwam ik erachter dat de blogpost offline gehaald is. Zou je mij de russische link kunnen doorsturen waar de foto’s nog wel online staan?

  Groetjes, Annabel

 3. Ik zag hem en viel direct in katzwijm….wat een gaaf vest. Als beginnend haakster lukt het mij aardig om een granny te haken. Het begin is er maar het lukt mij echt niet om van een paar foto’s een heel patroon te bedenken/ontfrutselen. Kun jij mij daaraan helpen? Ben jij al zo ver dat je wellicht een patroon uit kunt schrijven? Uiteraard tegen betaling want het is natuurlijk een klusje om zoiets op papier te zetten. Als ik er eerdaags aan begin heb ik hem vast af tegen de winter van dit jaar :).

  Groetjes,
  Marije

 4. Oh, wat mooi!!
  Heb het vest al meer voorbij zien komen, ben erg benieuwd naar jou versie.
  Zou ook heel graag (tegen betaling) het patroon hebben…..

 5. Toevallig kwam ik de afbeeldingen van dit vest ook tegen. Ik heb de plaatjes geprint en ben het vest gaan namaken aan de hand van de afbeeldingen van de voor-, achterkant en mouw detail. Schetsen gemaakt hoe ik het eea zou kunnen gaan doen. Soms even uithalen en opnieuw beginnen. Een super leuke uitdaging mag ik wel zeggen.
  Ik ben nu met de randen rondom aan het haken, dus ja hoor ik heb hem bijna af en mooi dat het wordt!

 6. Ik zag al zoekende op het net naar een patroon voor een gehaakt vest, dit vest! Ik ben verliefd en zou het zo graag maken. Nu ben ik een beginnend haakster, granny’s lukt me wel, maar zou er iemand zijn die mij een soort van patroon kan geven? Ik zou hier echt superblij mee zijn.
  Fijn weekend!

 7. I read the translation of your page. This is beautiful and I would love to make it. I understand that you have tried it yourself, and it will be great help if you can tell me what are the dimensions of the small squares you are using…
  Hopefully I could take it from there – using the photos…
  Best!
  Orit

 8. @ Lentebloem
  “Het zou echter een compliment moeten zijn”.
  Dit is auteursrechtinbreuk. Is er een (creative commons) licentie door “de Finse dame” afgegeven? Nee toch?

 9. Bonsoir , quel dommage qui n’y a pas de patron et le diagramme , en plus les explications pour les points ! Meric

  1. Hai ,is het mogelijk om patroontje te kijken, de vest is prachtig
   Groetjes en bedankt op voorhand. Ina

  1. Ja maar daar staat deze vest niet in. Wel andere ik heb ze alle 2 maar de Grammy’s zijn veel te groot die Karin bloemen gebruikt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *