Mereltje: update

bekers

Daarnet is de dokter opnieuw langsgeweest voor Merel (die vandaag trouwens dertien maanden is): ze wou geen risico nemen, en kwam dus op controle. Maar goed ook.

Want woensdag had ze crepitaties, ofte gekraak gehoord op de longen, en had ze dus antibiotica voorgeschreven. Die had er, samen met het veelvuldige gespoel van haar neusje, voor gezorgd dat onze kleine muis zich al een pak beter voelde, en dat ze eindelijk afgelopen nacht doorgeslapen heeft, voor het eerst in een week. Bart heeft me gisteren trouwens laten slapen ’s morgens: hij is er stilletjes met de jongens vanonder gemuisd, de schat!

Maar vandaag was het verdict minder positief: het gekraak was wel grotendeels verdwenen, maar er was gepiep in de plaats gekomen:  RSV. Ze schreef onmiddellijk aërosol voor, en gaat woensdag opnieuw langskomen ter controle. Mereltje mag voorlopig niet buiten tot dan, en mag dus zeker ook niet naar de opvang.

Ik ben dadelijk beginnen rondbellen: een opvang voor maandag en dinsdag geregeld via Partena, en met enige moeite – het halve land zit aan de aërosol – een aërosoltoestel gevonden.

Hopelijk betert het snel.

Jammer trouwens dat ze dus niet mee kan naar het feest voor oma’s honderdste verjaardag, en dat Bart ook moet thuisblijven dus. Al weet ik niet of die dat wel zo jammer vindt :-p

4 Antwoorden op “Mereltje: update”

  1. Als je nog eens een aërosoltoestel nodig hebt, wij hebben er één (Pari). Toevallig is het nu de eerste decembermaand sinds 2006 dat we dat toestel (nog) niet intensief aan het gebruiken zijn, dus we kunnen het zeker (even) missen.

  2. Thx! Momenteel huur ik er dus eentje van een apotheker, maar ik zal het aanbod zeker onthouden. Bedankt!

  3. oeie, veel beterschap! Vorig jaar heeft mijn dochtertje het ook gehad en heeft toen 6 dagen in het ziekenhuis gelegen en is nog 14 dagen thuis moeten blijven. (was wel iets jonger) Hopelijk slaat de aerosol vlug aan!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.