Apr 19 2013

Gehaakte vest, enfin, nog te haken

cb455d473aea5224673cca157a0b9262Een hele tijd geleden zag ik op Pinterest een pracht van een gehaakte vest passeren. Bijna volledig in Granny Squares gehaakt, poepsimpel dus. Zo simpel zelfs, dat er geen patroon nodig was, foto’s volstonden. In alle mogelijke kleuren, dus ideaal om restjes op te gebruiken, en met hoofdtoon rood. Ik was meteen verkocht.

En dus kocht ik wat bollen rode wol uit de Zeeman extra, en begon eraan. Met veel goesting. De website waarop de foto’s stonden, stond altijd open in een tab, en af en toe ging ik eens kijken of ik wel correct bezig was.

En toen, plots, waren de foto’s weg. De Finse dame in kwestie zei (als Google Translation het juist had, tenminste) dat ze teveel de vest zag opduiken her en der zonder verwijzing naar haar blog, en vond dat dat niet kon. En dus had ze het boeltje offline gehaald, met enkel nog één foto. Ik vroeg in de commentaren of ik niet alsjeblief de foto’s kon krijgen, dat ik met een half afgewerkte vest zat, en dat ik desnoods wilde betalen voor de foto’s. Geen antwoord, alleen bleken er nog mensen in mijn situatie. Aangezien ik een paar foto’s had teruggevonden via Google, wilde ik die gerust doorgeven, ook via de commentaren, en toen verdween meteen de hele post. Hmpf.

Enfin, vandaag heb ik nog eens opnieuw zitten zoeken, en jawel, plots heb ik alle foto’s teruggevonden op een Russische site! Yes! Het merendeel had ik, alleen niet de mouwen, maar ook die kan ik nu wel reconstrueren. En hopelijk heb ik dus binnen niet al te lange tijd een hele fijne, bijzonder kleurrijke, en vooral zelfgemaakte vest. En lukt het om een maatje groter te haken, want die dame is nogal fijntjes, heb ik de indruk ^^

10 responses so far

10 opmerkingen bij “Gehaakte vest, enfin, nog te haken”

 1. lentebloemon 21 Apr 2013 at 21:38

  Prachtig!

  Dat zou ik precies ook wel eens willen proberen. Je wilt toevallig de link naar die Russische site of de instructies niet mailen? :)

  Jammer, maar ook begrijpelijk dat die Finse dame er zo over denkt. Het zou echter een compliment moeten zijn.

 2. Annabelon 23 Apr 2013 at 15:10

  Hoi,

  Ik ben erg benieuwd naar jou vest als hij af is. Ik was ook van plan om aan de hand van de foto’s dit vest te gaan haken. Ik wilde net wol bestellen en toen kwam ik erachter dat de blogpost offline gehaald is. Zou je mij de russische link kunnen doorsturen waar de foto’s nog wel online staan?

  Groetjes, Annabel

 3. Marijeon 28 May 2013 at 11:53

  Ik zag hem en viel direct in katzwijm….wat een gaaf vest. Als beginnend haakster lukt het mij aardig om een granny te haken. Het begin is er maar het lukt mij echt niet om van een paar foto’s een heel patroon te bedenken/ontfrutselen. Kun jij mij daaraan helpen? Ben jij al zo ver dat je wellicht een patroon uit kunt schrijven? Uiteraard tegen betaling want het is natuurlijk een klusje om zoiets op papier te zetten. Als ik er eerdaags aan begin heb ik hem vast af tegen de winter van dit jaar :).

  Groetjes,
  Marije

 4. Drunon 09 Jun 2013 at 08:48

  Het enige wat ik momenteel nog terugvind, is op deze blog: http://mirincondecrochet.wordpress.com/tag/paso-a-paso/

  Meer foto’s dan dat zijn er sowieso niet, dus daar zal je het mee moeten doen. UItschrijven zie ik echt niet zitten, helaas: het is al werk genoeg om het zelf te maken ^^

 5. bibion 10 Nov 2013 at 17:37

  Oh, wat mooi!!
  Heb het vest al meer voorbij zien komen, ben erg benieuwd naar jou versie.
  Zou ook heel graag (tegen betaling) het patroon hebben…..

 6. Martineon 04 Dec 2013 at 18:31

  Toevallig kwam ik de afbeeldingen van dit vest ook tegen. Ik heb de plaatjes geprint en ben het vest gaan namaken aan de hand van de afbeeldingen van de voor-, achterkant en mouw detail. Schetsen gemaakt hoe ik het eea zou kunnen gaan doen. Soms even uithalen en opnieuw beginnen. Een super leuke uitdaging mag ik wel zeggen.
  Ik ben nu met de randen rondom aan het haken, dus ja hoor ik heb hem bijna af en mooi dat het wordt!

 7. Jackyon 15 Feb 2014 at 13:23

  Ik zag al zoekende op het net naar een patroon voor een gehaakt vest, dit vest! Ik ben verliefd en zou het zo graag maken. Nu ben ik een beginnend haakster, granny’s lukt me wel, maar zou er iemand zijn die mij een soort van patroon kan geven? Ik zou hier echt superblij mee zijn.
  Fijn weekend!

 8. Oriton 19 Feb 2014 at 18:34

  I read the translation of your page. This is beautiful and I would love to make it. I understand that you have tried it yourself, and it will be great help if you can tell me what are the dimensions of the small squares you are using…
  Hopefully I could take it from there – using the photos…
  Best!
  Orit

 9. Marionon 12 Mar 2015 at 11:41

  @ Lentebloem
  “Het zou echter een compliment moeten zijn”.
  Dit is auteursrechtinbreuk. Is er een (creative commons) licentie door “de Finse dame” afgegeven? Nee toch?

 10. Caroleon 25 Sep 2017 at 21:11

  Bonsoir , quel dommage qui n’y a pas de patron et le diagramme , en plus les explications pour les points ! Meric

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.