GWP vijfdes

Vroeger ging ik altijd mee met het thuisproject van de vijfdes, “Stad in Beeld“, een fotoproject dat ik mee op poten had helpen zetten. Ik regelde de maandag: vier fotografen kwamen in de voormiddag een workshop geven over fotografie, en in de namiddag moesten de leerlingen dan een GPS-tocht doen met bepaalde foto-opdrachten. In de rest van de week deden we Brussel (foto-zoektocht), Rijsel (Frans), Den Haag (wiskunde) en dan de laatste dag verwerking van de foto-opdrachten doorheen de week. De zesdes zaten dan in Italië, de rest van de leerlingen heeft gewoon les.

Helaas is dat project ten grave gedragen. In corona kon het niet doorgaan, natuurlijk, en sindsdien zitten er meer dingen in die we anders in de loop van het schooljaar organiseren. Nu is het een dag Ieper-Westhoek-Tyne Cot-Passendale (geschiedenis), een dag Den Haag (nog steeds wiskunde in het Eschermuseum), Rijsel (nog steeds Frans), een dag in Fort Breendonk en Mechelen (geschiedenis) en een halve dag studiekeuze. Logisch, maar wel wat jammer, tsja.

Veel word ik ook niet meer ingeschakeld, want ik heb natuurlijk wel gewoon les met mijn eerstes en tweedes, een halve opdracht dus. Maar dit jaar hebben ze me wel ingeschakeld voor Rijsel op woensdag, voor het eerst, omdat ik nu geen kleine kinderen meer heb. En ook wel omdat ik op de woensdag vrij ben, en ik ook niet mee moet lopen met de leerlingen, want die lopen rond met een Franstalige gids. Op die manier kan ik rondlopen in de stad op mijn eigen tempo en kan ik zitten wanneer nodig.

Ik vind dat mega lief van mijn collega’s dat ze daaraan gedacht hebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *