So this happened…

Yup, een lader voor de elektrische auto bij ons naast de garagepoort.

Bart heeft de zijne nu al bijna drie jaar en die staken we gewoon in het stopcontact: het ding heeft maar een rijbereik van 200 kilometer en met een nachtje laden was het weer helemaal oké. Bart had zelfs geen abonnement: het is een kwestie van uitrekenen en zorgvuldig zijn, en desnoods hypermilen, of op een zodanige manier rijden dat je vrijwel niks verbruikt. Het is een sport op zich, geloof me. En in al die tijd heeft hij misschien een keer of drie mijn auto gebruikt als hij bijvoorbeeld eerst in Brussel en dan in Hasselt moest zijn.

Eigenlijk hadden we al langer zo’n lader aangevraagd, maar dat bleek maar niet te lukken. Hmm.

Maar nu mijn auto besteld is, wordt zo’n laadpaal echt wel nodig: we gaan dan twee auto’s hebben die moeten opladen en met dit ding gaat het echt wel een pak sneller dan via een gewoon stopcontact. We hebben er meteen ook een abonnement bij voor andere laadpalen, wat ook wel praktisch kan zijn.

Woensdagvoormiddag stond er hier dus een sympathieke jongeman die heel het boeltje kwam installeren en aansluiten en ons de nodige uitleg gaf.

Bon, alweer een stapje dichter naar volledig elektrisch dus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.