Examens…

Yup, vandaag begint de examenperiode, maar wel behoorlijk anders dan anders.

Normaal gezien hebben alle vijfdes en zesdes examen in de polyvalente zaal en zitten er voor de andere jaren standaard 25 leerlingen per klas, de helft eerstes, de helft tweedes, of de helft derdes, de helft vierdes. Zo zitten ze nooit naast iemand met hetzelfde examen. Elke klas heeft dan een toezichter en de leraar die examen afneemt, is vrijgesteld van vast toezicht en gaat van lokaal naar lokaal om vragen te beantwoorden.

Init corona. Alle leerlingen hebben examen in aparte lokalen, dus geen grote zalen meer. Alleen mogen we de klasbubbels niet mengen en geen grote groepen, dus… De ene helft van de leerlingen heeft examen in de voormiddag, de andere in de namiddag. Alle examens zijn wat ingekort. Dat betekent ook dat er massa’s meer toezichten zijn, zowel in de voormiddag als de namiddag. Ugh. Normaal gezien moet ik per examenperiode zo’n 8 keer op school aanwezig zijn, nu was dat 13 keer. Aangezien er te weinig volk is, heeft iedereen toezicht bij een klas die geen examen van hem heeft, en kunnen er ook geen vragen gesteld worden. Geen.

Toen we dit aankondigden aan de leerlingen, was er bij sommige een lichte paniek: examen in de namiddag, minder tijd, geen vragen???? Help!

Maar aan de andere kant is de leerstof bij de meeste vakken ook minder dan anders, zoals ook bij mij het geval is. Tsja.

Enfin, ik ben benieuwd. Ik ben er zeker van dat mijn zesdes dat wel goed gaan doen, bij twee leerlingen hou ik een beetje mijn hart vast. Maar die vijfdes… Ik weet nu al dat dat niet goed zal zijn, en het is dan nog een derde minder leerstof dan andere jaren en een ingekort examen.

Meh. Maar we hebben niet veel alternatieven, vrees ik.

Kutcorona.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *