Halloween

Nee, dit jaar zit een Halloweenfeestje bij Bart en Birgit er uiteraard niet in, jammer genoeg.

Maar ook Merel en ik zijn nogal zot van alles wat met Halloween te maken heeft, en dus werd ook het huis hier al eerder grondig versierd.

Maar vanavond wilden we er iets speciaals van maken: griezelige hapjes, en dan met zijn allen naar A Nightmare before Christmas kijken, want geen van de kinderen had die al gezien.

Het werden heksenvingers, spinneneitjes en hotdogmummies. Veel werk, maar wel zeer lekker. De vingers zijn eigenlijk gewoon reepjes pizzadeeg met een amandel als nagel, en dan wat inkepingetjes en kruiden. De spinneneitjes zijn hardgekookte eieren die je kookt in gekleurd water, dan de schaal breken en nog een paar uur in het gekleurd water laten liggen. Pellen – maar de onze wilden echt niet meewerken – en dan de dooier mixen met groene kleurstof, wasabi en mayonaise, en voilà. En de hotdogmummies, da’s het simpelste van alles: zwanworstjes omwikkelen met reepjes bladerdeeg, da’s alles.

Bart was in de voormiddag speciaal voor ons nog naar de groentewinkel gelopen om een pompoen te halen. Jammer genoeg waren er alleen maar kleintjes, maar dat was voldoende om nog uit te hollen en soep van te maken. Resultaat: lekkere pompoensoep met spinnenballetjes én een jack o’ lantern op de valreep.

Het resultaat was wel stemmig te noemen, en we hebben allemaal veel te veel gegeten ^^

Vrolijk Samhain, iedereen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *