Cadzandië

Björn van IdeeKids had me een tijdje geleden gecontacteerd: of ik het niet zag zitten om rond zijn domein Cadzandië in, u raadt het al, Cadzand, een geocachetocht te leggen. Toen ik hem vroeg wat hij precies in gedachten had, moest hij bekennen dat hij er eigenlijk niet zo veel van afwist. Tsja… Ik wilde dat gerust doen, maar ik ga niet elke keer naar Cadzand rijden om een logrolletje te vervangen of een nieuw potje te steken, hij moet dat wel degelijk zelf kunnen onderhouden. We zijn vandaag dan maar naar Cadzand gereden voor een uitleg aldaar.

Rond elf uur zaten we in de auto, en onderweg pikten we vrolijk een paar caches op, tot we ons aan de duinen parkeerden. Björn had ons namelijk Strandpaviljoen DOK 16 aangeraden om te eten, en jawel, dat was een excellente keuze!

Je zit dus ook echt op het strand, met zicht op zee. Heerlijk! Na het eten liepen we dan ook een eindje over het strand, maar niet te ver, want Wolfs rug kan dat niet aan. Onderweg naar Candzandië pikten we ook nog een tweetal caches mee.

Iets over twee waren we bij Björn en gingen de kinderen meteen met de gocarts spelen, al kwamen ze na een tijdje toch binnen een beetje lezen. Intussen kon ik uitgebreid uitleggen wat geocachen nu eigenlijk was, en wat zijn opties waren voor een geocachetocht in de buurt. Hij ging het eens grondig bekijken, zei hij.

Tegen vier uur waren we weer onderweg: een paar geocaches, en dan een vieruurtje in datzelfde Dok 16, terwijl Merel en Kobe op het strand speelden en vliegerden.

Tegen dan begon het al serieus donker te worden en reden we naar huis. Fijne, vermoeiende dag, maar echt wel genoten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *