Terenure

In Ierland is de paasvakantie een weekje vroeger begonnen, en is de ploeg U12 van Terenure meteen op rugbytoer getrokken. Vanavond kwamen ze bij ons trainen, zondag spelen ze een klein toernooitje tegen onze jongens, en in de namiddag kijken ze dan naar de wedstrijd van onze eerste ploeg.

Ik geef het u op een briefje: die Ieren zijn een vijs kwijt! Keihard op het trainingsveld, dat wel, en zeer gefocust. Maar blijkbaar zijn er enkel papa’s mee, geen mama’s, en dat geeft wel een, euh, aparte sfeer, ja. Terwijl de jongens trainden en er een massa volk mee op het veld stond om de hoofdtrainer te helpen, zat er een ganse bende boven in het cafetaria pinten te hijsen. Ik ben begonnen met wat foto’s te nemen van de training, en ben toen boven beland. En ben maar meteen ingesprongen om te helpen achter de bar en in de keuken, want daar was het moeilijk om te kunnen volgen. Sfeer was er wel, en lawaai ook.

Na de training kregen de jongens lasagne, en sorry dat ik het moet zeggen, maar ik heb zelden zo’n boertige groep twaalfjarigen gezien. Zelfs onze jongens waren ervan geshockeerd. Was het nu omdat er geen vrouwen mee waren, of zijn Ieren altijd zo? Op een bepaald moment heb ik me kwaad gemaakt, gezegd dat wij niet hun dienstmeiden zijn, en geëist dat ze zelf gingen afruimen. Wat het grootste deel dan ook deed, gelukkig maar.

Enfin, wel een fijne, maar toch inspannende avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *