Stad In Beeld: Brussel

Voor ons een minder ‘begeleidend’ dagje: we namen de trein naar Brussel, deelden daar de nodige fotomapjes uit, en zonden de leerlingen op pad. Ze kregen elk een plannetje met een route op aangeduid, en twee mapjes met foto’s: eentje om te herkennen langs de weg en bij de juiste straat te noteren, en eentje om zo goed mogelijk na te trekken, lettend op afstand, kadrering, perspectief, enzoverder.

Wij hoefden hun hand niet vast te houden, maar liepen rond over het parcours, zodat we hen geregeld tegenkwamen en eventueel konden helpen. ’s Middags moesten ze ons zelfs per SMS laten weten waar ze zaten, zodat we hen konden opzoeken en nakijken hoe ver ze al zaten. En geloof me, het dreigement dat ze, als ze de opdracht niet naar behoren uitvoerden, na de middag een van ons zouden meekrijgen, werkte behoorlijk afdoende ^^

Een heel leuke muurschildering met perspectiefcorrectie: ze is duidelijk bedoeld om vanuit de zijstraat te zien, en niet er vlak voor te gaan staan.

IMG_8508

IMG_8509

IMG_8510

Een aantal van de stripmuren is helaas al verdwenen, deze stonden er nog.

IMG_8513

IMG_8505

IMG_8506

Dit zag er iets vrij nieuws uit.

IMG_8514

Prachtige trompe-l’oeuil in een doodlopend straatje

IMG_8515

Voor mijn Wolf

IMG_8516

Lift. Lift, begot. Midden in ’t stad.

IMG_8517

Vroeger stonden er bloemen geschilderd, wist mijn collega te vertellen. Sinds het een hoedenzaak is, is het veranderd, blijkbaar. Ik ben er alleszins binnengesprongen, en heb een pracht van een rode zomerhoed mee. Tsja…

IMG_8518

Op de grond, voor de lift, heel onopvallend.

IMG_8519

Bovenaan de lift, naast het monument van de Onbekende Soldaat

IMG_8520

IMG_8521

Mooi voorbeeld van niet-antieke Latijnse epigrafie

IMG_8522

Enfin, veel rondgelopen dus, toch even langs de Cora Kemperman gepasseerd alwaar ik een prachtig smaragdgroen kleedje heb gekocht (argh, wat van de twee ga ik nu aandoen op Kobes communie?), en veel van Brussel gezien. Altijd fijn, zo’n collega die de stad kent.

Oh, en even lekker decadent gedaan: een taartje van zeven euro gegeten bij Wittamer. Voor een drankje waren we te gierig :-p Maar het was wél lekker!

IMG_8524

Een foto voor Heaven Can Wait?

IMG_8525

 

Nog een wolf voor Wolf

IMG_8528

En toen waren de leerlingen uitgeteld. Letterlijk.

IMG_8529

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *