Canneloni met ricotta, geitenkaas en courgette

Ik had nog canneloni liggen, en wilde daar eindelijk iets mee doen. Een paar zoekwoorden op internet brachten me bij het volgende recept: simpel, vrij snel klaar (als je de oventijd niet meerekent), en superlekker. De kinderen waren er verzot op!

IMG_7866

Ingrediënten (voor vier personen):

– een doos canneloni, minstens 12 (maar ik had er meer nodig want ik had vulling over)
– sjalot naar smaak
– twee gewone courgettes
– een koffielepel olijfolie
– 100 gr. ricotta
– 100 gr. zachte geitenkaas (genre Chavroux/Chevridoux)
– eventueel wat in stukjes gesneden gekookte hesp
– oregano
– peper en zout

Voor de tomatensaus:
– ajuin naar smaak
– een doos gepelde tomaten in stukjes
– koffielepel olijfolie
– peper en zout
– een lepel rode wijnazijn

Hoe ga je te werk?

– snipper de sjalotjes en fruit ze in de olijfolie.
– rasp de courgettes (dat gaat ongelofelijk snel en gemakkelijk, geloof me) en stoof ze mee met de sjalotjes. Laat wat afkoelen.
– meng de geitenkaas met de ricotta, roer er dan de sjalotjes en courgettes onder, en kruid met peper, zout en oregano.
– als je er graag wat vlees bij hebt, kan je er wat gekookte hesp onder mengen.
– vul de canneloni met de mengeling. Ik kook de canneloni niet op voorhand, want ik vind het zo al een gepruts als die dingen nog hard zijn. Het verschil is dat ze gekookt maar 20 minuten in de oven moeten, en ongekookt minstens een half uur tot 40 minuten.
– maak de simpele tomatensaus: fruit de gesnipperde ajuin in de olie, voeg de tomatenblokjes toe, en laat sudderen. Voeg naar smaak peper en zout toe, eventueel nog andere kruiden. Je kan er optioneel de wijnazijn en zelfs twee lepels suiker aan toevoegen, maar voor mij hoeft dat absoluut niet.
– schik de canneloni in een ovenschaal, overgiet met de tomatensaus, dek af met zilverpapier, en schuif in een op 200° voorverwarmde oven.
– ik heb na een half uurtje het zilverpapier eraf gehaald, een restje geraspte kaas erover gestrooid, en nog tien minuutjes laten staan.

Voor de Weight Watchers: zonder de hesp moet je zeven propunten rekenen voor een portie van drie rolletjes. Dat lijkt weinig, maar was meer dan genoeg.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *