Wasmachine

En toen ging mijn wasmachine dood. Acuut kan ik het niet noemen, er waren al een tijdje wat stuiptrekkingen. De timer klopte aan geen kanten, en soms was het wasgoed kletsnat, terwijl het eigenlijk had moeten uitgezwierd zijn. Opnieuw op zwieren zetten, na een goeie mep op het bedieningspaneel, bracht soms soelaas.

Vorige week had hij plots een machine gedraaid zonder water. Bizar gevoel, als ge uw was wilt pakken en alles nog droog is. En daarstraks was het definitief gedaan: een wolwas die niet uitgezwierd was, maar daar was geen lievemoederen meer aan deze keer. Foutmelding, storing in de elektronische sturing. Ja, zo ver was ik ook al, ja.

Nu, een Whirlpool van acht jaar oud, in een gezin met drie kinderen, die heeft haar dienst gedaan. De reparatie zou meer kosten dan de machine nog waard is: 108 euro verplaatsingskosten alleen al.

Tsja, dan maar een nieuwe.

Ik ben gezwind de motor op gesprongen en richting station gereden, naar mijn all time favourite elektrowinkel AST. Hun service is zonder vergelijk, en de prijzen zijn concurrentieel. Na wat wikken en wegen, en vooral na de nodige raad op twitter en Facebook, ben ik gegaan voor een Miele. Duur, maar door zijn langere levensduur komt het op hetzelfde neer als een vergelijkbare machine van pakweg Siemens.

En het mooie? Morgen rond vier uur wordt ze hier al geleverd, geïnstalleerd, krijg ik wat uitleg, en wordt de oude meegenomen. Service dus, en dat is wat telt voor mij.

Eén antwoord op “Wasmachine”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *