Oct 26 2008

Tv overkill

Published by at 23:15 under Geeky stuff,Geld uitgeven

Onze oude tv, 12 jaar intussen, was aan het doodgaan. Letterlijk: om de zoveel tijd sloeg het scherm plots compleet roze uit, en na nog een seconde of twee viel de tv gewoon uit. Je moest dan manueel de knop gaan uitzetten en weer aanzetten, en soms wilde hij dan wel opnieuw. Soms.

Na een visie van Cars in 5 keer was het me beu: er moest een nieuwe komen! Ik had al een tijd geleden, bij het kopen van een koffiemachine, mijn licht opgestoken bij VandenBorre, en had mijn zinnen gezet op een plasmascherm FullHD 50 inch. Prijs: 2300 euro (slik).

Gisterenvoormiddag heb ik dan naar mijn favoriete elektrozaken gebeld. Favoriet wegens een eerder ervaren prima service, en ik gun een zelfstandige net iets meer dan een grote keten.

Bon, zaak nummer 1 was net aan het verbouwen, en gaf op alles een substantiële korting. Blijkbaar lag ook hun basisprijs een stuk lager dan VandenBorre (daar gaat hun claim van ‘de laagste prijs’) en ik verschoot dus nogal van hun prijzen, in de goede zin welteverstaan. Alleen… ze hadden de 50 inch niet binnen, maar konden die bestellen tegen woensdag of donderdag. De 46 inch was er wel.

Hm. Ik wilde een 50 inch, en wel dadelijk. Dan maar naar elektrozaak nummer 2 gebeld, waar ik een meer dan prima service had gekregen voor koelkast en afwasmachine. Hun basisprijs was ook 2300, maar als vaste klant konden ze me het toestel, dat overigens in stock was, geven voor 2100 euro. Mooie deal, vond ik. Alleen… de andere winkel ging daar nog een behoorlijk stuk onder. Toen ik dat dan ook duidelijk zei, verschoot die mens. Ik had er overigens geen probleem mee om hem de naam van die andere zaak te geven, waarop hij zei dat hij me de televisie wilde geven aan hun prijs. Geleverd en geplaatst dinsdag of woensdag.
Toen hij me hoorde aarzelen (ik ben gewend mijn zin onmiddellijk te krijgen) zei hij dat hij toch nog vlakbij ons moest passeren, en dat hij het toestel dan wel even in de gauwte wilde afzetten ook. Installeren moesten we dan wel zelf doen.

Bart en ik zijn meteen als twee gekken beginnen kuisen: de oude tv weg, alle toestellen en kabels verwijderen, de bovenbouw van de kast afbreken, alle stof en rommel weg, en even met nat over de bestofte muren.

Resultaat: om half elf heb ik gebeld, om half twee stond hier al een ‘blafte’ van een tv te spelen. En een blafte is het wel: Bart en ik zijn behoorlijk verschoten van de afmetingen van het ding. Het is gigantisch! Het kan nog net op het plaatsje van de vorige tv, en het ziet er prachtig uit! We hebben wel al naar elkaar zitten kijken en verzucht dat het ding eigenlijk gewoon decadent is, maar bon, het staat er nu, en we zijn er wreed content van.

En dit gecombineerd met de Wiii Fit die ik donderdag van Bart heb gekregen: mooi! (en ja, ik weet het, we zijn luxebeesten!)

Resultaat:

16 responses so far

16 opmerkingen bij “Tv overkill”

 1. tweeton 27 Oct 2008 at 07:23

  Het beeld op mijn tv sloeg ook roze uit, hard kloppen op de bovenkant hielp nog wel eens. Maar ik was het beu en heb besloten hem buiten te zwieren. Gedaan tv en een nieuwe komt er niet… Ik heb het mij nog niet beklaagd :-)

 2. Erik Bauffmanon 27 Oct 2008 at 08:24

  Het wordt dus tijd dat we de netlash-film-days organiseren ^^

 3. Drunon 27 Oct 2008 at 09:14

  @Erik: goh, eigenlijk wel :-p Xmen was de moeite om te zien, en ik denk dat pakweg Star Wars of Alien of LotR nog veel indrukwekkender is.

  Je moet het maar regelen met Bart :-p

 4. Christopheon 27 Oct 2008 at 22:41

  Ik sta hier ook met een televisie die in’t kort wel eens vervangen dient te worden wegens niet fel meer reageren op bepaalde acties en ben zodoende wel benieuwd naar de winkel/prijs die jullie betaalden voor de ‘blafte’.

 5. Sigrid Dufraimonton 28 Oct 2008 at 09:27

  Ik moest luidop lachen toen ik ‘(ik ben gewend mijn zin onmiddellijk te krijgen) ‘ las. Om twee redenen:

  1) ik kan het me ZO inbeelden
  2) ik vind dat je helemaal gelijk hebt (en zal deze post dan ook even subtiel forwarden naar een zeker iemand)

 6. Kimon 28 Oct 2008 at 15:03

  Leuk leuk

  tot nu toe speelt ons beestje nog, ‘t is ondertussen ook al 10 jaar oud. maar zolang ie speelt, speelt ie nog.

  wel al plannen voor als ie niet meer speelt: een plat scherm tegen de muur waar de klok aan hangt en daar waar de tv nu staat een grote ingebouwde kast maken. kwestie om ons dvd’s toch eens deftig te kunnen wegsteken hé, want dat torentje ziet er toch niet zo stabiel uit. ;p

 7. Kaatjeon 29 Oct 2008 at 17:44

  En dan schrijf ik onder je vorig logje nog: Zalig zij die kunnen genieten van de simpele dingen in het leven.
  Reageer jij met een log die bol staat van decadentie… LOL
  Och, weet je: geniet er van. We leven allemaal maar één keer.
  Wie weet kom ik ooit op een dag wel eens een koffie drinken uit dat befaamde koffiemachien. Maar dan wil ik wél die “blafte” ne keer zien spelen en jou zien WiiiiiiiFitten!

 8. lamazoneon 30 Oct 2008 at 21:03

  Foto’s!!!

 9. delphineon 01 Nov 2008 at 16:18

  die wii fit, is dat in plaats van de hoela hoep?

 10. Wieson 01 Nov 2008 at 16:27

  Ja inderdaad, waar blijven de foto’s??????

 11. Maon 01 Nov 2008 at 16:39

  Ja, dan ook écht decadent, heb je toch niet van ons geleerd…
  Dat van direkt je zin te krijgen, tja, daar heb ik wél nog van gehoord, en kan ik me inderdaad ook zó inbeelden ( Cfr. Sigrid! )
  Wat dat Wii fit moet zijn, is me een raadsel, maar ja , die oude knarren zijn niet meer mee hé, zie me hier niet zitten te wiiitten of te fiiitten, wat is het eigenlijk??

 12. Drunon 01 Nov 2008 at 16:54

  @Wies, Lama: Ik heb mijn fototoestel op school laten liggen, en het is net vakantie… Dus je gaat moeten wachten tot volgende week, vrees ik.

  @Delphine: Zwijg maar, ik heb de virtuele hoelahoep nog niet uitgeprobeerd. Kom gij maar ne keer den echten proberen, nu die buik er niet meer is!

  @ma: I know I know, maar we zijn dan ook gadgetfreaks, die graag het beste in huis hebben. Anderzijds, wanneer er iemand in huis komt en de tv ziet, verontschuldig ik me altijd, ik ben er bijna beschaamd in.
  De Wiii fit ga jij vree wijs vinden, ma, ik zal het u ne keer laten zien.

 13. Amedeeon 21 Nov 2008 at 10:29

  Als je ooit een LotR-marathon gaat doen (alledrie de extended versies na elkaar), dan kan ik je wel een recept voor lembas bezorgen. ;-)

 14. Nimphieon 30 Nov 2008 at 11:23

  Ik kan me hier ook zo in vinden :) Bevalt de big screen nogsteeds?

  with love and light
  Nimphie

 15. zapnimfon 06 Dec 2008 at 00:05

  ‘Luxebeesten’… eigenkennis is toch ook al mooi.

 16. Witch » Wasmachineon 15 Aug 2012 at 17:48

  […] ben gezwind de motor op gesprongen en richting station gereden, naar mijn all time favourite elektrowinkel AST. Hun service is zonder vergelijk, en de prijzen zijn concurrentieel. Na wat […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.