Kortrijk

Deze morgen moest ik heksen, een donderdagse constante deze vakantie, in Heule bij Kortrijk. De jongens waren mee deze keer, en draaiden een sessie mee in het kamp. Het heksen zelf viel goed mee deze keer, een fijne sfeer en veel vragen. En ontzag op de gezichtjes :-p

Kortrijk, mja… Niet echt een grootstad, en dus ook niet heel veel te zien. We zijn naar de markt gereden, hebben daar gegeten bij de Pizza Hut (ze hebben daar zeer lekkere salades, vandaar), en zijn daarna beginnen rondlopen. Eerst tot aan de toeristische dienst die iets verder uit het centrum ligt, bij het Museum 1302. Voor kinderen is dat gratis, voor leraars ook, en ook al was het lekker weer buiten, we hebben het museum even doorlopen. Er is een kinderzoektocht, maar die is eigenlijk nogal minimaal. Een aanraakmuur, waar ze sporen mogen vastnemen, een helm, een maliënkolder, maar dat kenden de mijne eigenlijk al. Een soortement puzzeltje, een doolhofje op papier, en dan de mogelijkheid om papieren bloemen te knutselen voor prinses Filippina, de dochter van Filips de Schone, wier beelden daar stonden. Niet echt spectaculair, maar de jongens vonden het toch wel fijn, had ik de indruk.

We zijn even gaan spelen op het Plein, langs het water tot aan de Broeltorens gelopen (waar je uitzonderlijk in kon door een kunstproject, nog een chance, want het begon net te gieten) en verder terug tot aan de markt. Daar stond een draaimolen, en omdat ze flink waren geweest, heb ik ticketjes gekocht. En trok Kobe de tros, zodat ik nog een ticketje bij kocht. En trok Wolf de tros, maar toen mochten ze allebei nog eens gratis.

Soit, tegen half vijf zijn we terug naar huis gereden: Kobe begon moe te worden, en eigenlijk was er, behalve winkels, niet veel meer te zien. En daar hebben kinderen doorgaans niet veel boodschap aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *