Stoverij, maar dan voor WW

Ik had vroeger al eens mijn recept voor stoverij gepost, en toen ik het onlangs uitrekende qua aantal Propoints van de Weight Watchers, bleek dat enorm goed mee te vallen. En ze is vooral super lekker. Bij deze dus nog eens het recept, maar dan met de nodige PP erbij. Per portie heb je 6 pp.

Hier ten huize wordt er enorm graag stoverij gegeten. Het recept heb ik zowat overal vandaan, maar nee, er zit geen peperkoek met mosterd in, en ook geen bier, daar hou ik niet van. Wat dan wel?

Ingrediënten (voor vier man):

480 g mager stoverijvlees (16 pp)
– een doosje gerookte spekblokjes van 100 g (7 pp)
– een grote doos champignons (0 pp)
– een half potje zoetzure zilveruitjes (0 pp)
– 4 eetlepels Balade room 3% (1 pp)
– bindmiddel zoals maïzena (meestal niet nodig)
– twee laurierblaadjes
– kruiden, zoals tijm, rozemarijn, peper en zout, maar doe vooral uw goesting

Werkwijze:

– neem uw snelkookpan (als ge die niet hebt, duurt het stoven een heel pak langer) en bak de spekjes aan. Meestal komt er genoeg vet uit om geen bakboter nodig te hebben.
– kiep de spekjes op een bord, maar zorg dat het vet in de pan blijft. Bak daarin nu op een hoog vuur uw stoofvlees aan, zodat het een bruin kleurtje krijgt. Roer af en toe om, zodat het korstje op de bodem niet aanbakt.
– snij intussen uw gewassen of geborstelde champignons in schijfjes of blokjes. Zodra het vlees aangebakken is (niet: aanbakt!), doet u de spekjes er terug bij, samen met de champignons, de uitgelekte uitjes, de laurier en de rest van de kruiden naar smaak. Giet er een half glaasje water bij, en sluit de pan.
– laat een half uurtje stoven, de snelkookpan op twee en uw vuur op het laagste. Geen idee hoe lang dat zou zijn in een gewone pan…
– laat de druk af, en open uw pan. Vis de laurierblaadjes eruit, roer goed om, schraap het aanbaksel los, en giet er de room bij. Laat opkoken, en doe er dan naar believen bindmiddel bij.

100 g frieten geeft je 8 pp erbij, en je serveert het het best met groene sla met wat lichte vinaigrette (1 pp.)

Geloof me, 15 punten voor een lekkere deftige portie stoverij met frieten, dat valt echt goed mee 🙂 Zeker als je dan wat fruitsla en een yoghurtje genomen hebt als ontbijt (1 pp), zodat je nog maar aan 16 punten zit en er dan nog 13 over hebt voor ’s avonds 🙂

Eén antwoord op “Stoverij, maar dan voor WW”

  1. De snelkookpan op twee?
    Ik heb geen standen op de snelkookpan.

    Maar eindelijk eens een gerecht dat klinkt alsof ik het ook zou kunnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *