Drukke dag

Mijn dagen vullen zich tegenwoordig met het content houden op alle vlakken van een baby (en daar kruipt nogal wat tijd in), huisvrouwtje spelen, en vooral alles in een iets trager tempo doen dan anders. Heerlijk stressvrij.

Gisteren kwam de telenetman langs om te kijken naar onze kapotte digicorder. Het ding neemt niet meer op zoals het hoort, en blokkeert alle vijf stappen. Blijkbaar was het probleem niet op te lossen, maar hij heeft een format C: geprobeerd, en ik zal wel zien wat het doet. Ik kreeg een schitterende service en advies, hij heeft meteen ook de andere toestellen aangesloten zoals het hoort. En doordat de helpdesk een paar foutjes had gemaakt, is het nog niet eens aangerekend ook! Nice!

Vandaag beloofde een rustige dag te worden, maar toen belde Vallery rond negen uur of ze mocht langskomen voor koffie. Uiteraard 🙂 We hebben een dik uur zitten kletsen, heerlijk gezellig.
En toen belde mijn nicht Caroline of ze in de namiddag mocht langskomen. Ook uiteraard 🙂 Ook nu hebben we gezellig zitten kletsen, ondertussen baby’s voedend (Hanne is een paar maand oud) en mamaweetjes uitwisselend.

Tussenin hebben Merel en ik nog snel boodschappen gedaan (kerstcadeautjes en zo) en ben ik onder andere de Zeeman in Evergem binnengewaaid. Ik wilde zien of ze nog bepaalde wol hadden (no such luck) en goedkope kinderhandschoenen. Wolf had er vorig jaar gekregen, mooie rode fleece van 10 euro (eigenlijk halve prijs van 20 euro), en die waren toch wel anderhalve dag meegegaan. Een tweede paar heeft het een dag langer uitgezongen, vooraleer er al een van de twee verdwenen was. En nee, zo’n koordje doorheen de mouwen is blijkbaar not done in het eerste studiejaar. Van mij kreeg hij eerst geen nieuwe meer, maar toen vertelde Bart dat hij ’s morgens met een heel droevig stemmetje gezegd had dat hij het zo jammer vond dat hij geen handschoenen meer kreeg… En toen smolt mijn moederhart natuurlijk. In de Zeeman heb ik er dan gevonden voor 79 cent. Jawel, 0.79 euro. Het zijn uiteraard niet echt mooie, en slordig afgewerkt, maar het zijn wel handschoenen natuurlijk waar ik niet van ga wakker liggen als hij ze kwijt raakt. Verder nog wat kussens voor Merels kamer, en vooral ook… gordijnen! Enfin, eigenlijk niet: ik heb twee mooie dieppaarse damasten tafellakens gevonden, voor 7,5 euro per stuk. Meer dan groot genoeg, een mooie stof, en precies de goeie kleur! En al meteen omgezoomd en afgewerkt en al 🙂 Ik moet er enkel nog gordijnlint op naaien, en eventueel ook nog een brede onderzoom in leggen, maar dat is alles. En voor die prijs vind ik nergens nog stof in die kwaliteit…

Enfin, al bij al een fijne dag, zij het nogal onproductief voor huishoudelijke dingen. Morgen beter :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *