Witloofsoep

witloofsoep

Eerder deze week (ik ben momenteel in een bunker aan het rondlopen, weetuwel) had ik witloofsoep gemaakt volgens recept van de Weight Watchers. Heel simpel, eigenlijk, en best lekker, als je van witloofsoep houdt. Daar ben ik zelf niet zo zeker van, helaas, en dus is het bij twee borden de dag zelf gebleven, en heb ik de rest uiteindelijk, na een verblijf in de koelkast, toch maar weggekieperd. Jammer eigenlijk.

Je neemt een paar stronken witloof en een ajuin, snijdt die in stukken en stooft ze in een beetje olie. Na een zevental minuten giet je er 400 ml magere melk, 600 ml water en 2 blokjes magere kippenbouillon bij, peper en zout, en laat je de boel 10 minuten koken. Mixen, en klaar.

Met dank aan de Weight Watchers :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.