CD

Gisteren heb ik de hele namiddag met ons koor in de opnamestudio gezeten. Jawel, we hebben een CD opgenomen.

Ik wist, om eerlijk te zijn, niet eens dat er een studio was in de Bijloke.

Onze dirigent had een zevental werken uitgekozen, op basis van onze voorkeuren. De rest van de CD is voor ons excellente jongerenkoor en ons jeugdorkest.

Ik had die nacht nauwelijks geslapen door lastige kinderen, en was eigenlijk wel behoorlijk moe. Daardoor vond ik het moeilijk me te blijven concentreren. Het eerste stuk was al meteen een van de zwaarste om te zingen voor ons, en hypothekeerde meteen mijn stem. Ik hoop maar dat het er uiteindelijk, na al de verschillende takes, goed op staat.

Uiteindelijk werden we allemaal moe, en werd het moeilijker en moeilijker om op toon te blijven en geen fouten te zingen. Helaas waren het vooral onze tenoren, waartoe ik dus behoor, die blijkbaar de boel om zeep hebben geholpen. Onze dirigent heeft uiteindelijk gewoon boos de handdoek in de ring gegooid, en was teleurgesteld dat we het niet beter wilden doen. Jammer, zo bleven we achter met een behoorlijk ambetant gevoel, en dat terwijl de hele opname eigenlijk wel een fijne ervaring was. Ook jammer dat op die manier mijn favoriete stuk niet is opgenomen geraakt.

Soms moet je dus kunnen aanvaarden dat je best gewoon niet goed genoeg is. Helaas.

Sorry daarvoor, Steve.

2 Antwoorden op “CD”

  1. Ahja en anders, tof dat jullie de kans gekregen hebben om die opnames te doen, klinkt wel leuk. Maar jammer dat het op die manier geëindigd is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *