Dag van de Leerkracht

Eigenlijk had ik er niet zo op gelet, op die Dag van de Leerkracht.

Tot ik deze morgen de leraarszaal binnenkwam: twee grote (echt wel grote) fruitmanden met daarin druiven, aardbeien, appelsienen, bananen, perziken, kiwi’s en wellicht nog meer, vanwege onze ouderwerking. Fantastisch, toch?

Toen ik tijdens een paar springuren er rustig zat te werken, kwamen de mensen van de keuken binnen met twee manden versgebakken kleine koffiekoekjes: croissants, brioches, chocoladekoekjes…

Intussen had ik ook al vastgesteld dat er een mandje jetons naast het koffiemachien stond, met de groeten van de econome šŸ™‚

In het speelkwartier kwam de directie dan ook nog eens aanzetten met twee grote dozen pralines.

En om het helemaal af te maken, werd ik in de gang even tegengehouden door een leerlinge uit het vierde: “Mevrouw, heeft u eventjes? Mag ik u iets geven?” Ik knikte verwonderd van ja, en kreeg een mooi zakje snoep in handen gestopt. “Voor u, mevrouw! Mijn moeder heeft dat gemaakt, en ik mocht zelf een leerkracht kiezen, vandaar. Gelukkige dag van de leerkracht!” En weg was ze, voor ik verbouwereerd meer kon zeggen dan “Dank je wel!”

Weet je, op zo’n moment voel je je echt wel geapprecieerd. En dat doet verdomde veel deugd šŸ™‚

EĆ©n antwoord op “Dag van de Leerkracht”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *