Vis&Vis

over_vis_en_vis_gr

Een tijd geleden twitterde iemand dat je een mooi viskookboek kon winnen als je een mailtje stuurde naar een bepaald adres. Omdat ik op dat moment even niks beters te doen had, klikte ik en mailde ik.

En jawel, een tijdje later kreeg ik een bevestigend mailtje, en nog wat later zat er een pakketje in de bus. Met daarin het kookboek Vis&Vis.

Eigenlijk doe ik het boek met die omschrijving oneer aan: het is meer dan zomaar een kookboek.

Er staan, naast een zeventigtal recepten, namelijk ook een aantal informatieve hoofdstukken in: Vis&Vangst, Vis&Gezondheid, Vis&Toekomst, Vis&Soorten, Vis&Kopen en Vis&Bereiden, maar zonder belerend te worden, gewoon interessant. Het is prachtig vormgegeven, met speekselverwekkende foto’s :-p

De gerechten zelf zijn duidelijk uitgelegd, voor 2 of 4 personen, met een overzichtelijk lijstje aan ingrediënten, alternatieven voor de voorgestelde vis, geschatte bereidingstijd, het aantal kalorieën per portie (met grammen vet, onverzadigd vet, eiwitten en koolhydraten) en een voorgestelde wijnsoort. Vaak staat er ook nog een tip bij voor een groentenbereiding, met korte beschrijving.

Blijkbaar is het een uitgave van het Nederlands Visbureau. Chapeau voor die mensen! Je vindt meer info en blijkbaar ook foto’s hier.

Hier ten huize wordt weinig vis gegeten, maar eigenlijk heb ik nu geen excuus meer. Ik denk dat ik me eens ga verdiepen in de lectuur van dit boek, en ook de praktische kant eens uitproberen.

In elk geval is het boek een aanrader voor visliefhebbers: vlot geschreven, informatief, mooi, en als ik op de foto’s mag afgaan: verdomd lekker!

(En, als ik zo rondkijk op het net, te krijgen voor ongeveer 20 euro)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *