Een moeizaam paar geocaches

Ik was al bij al snel klaar met klassenraden vandaag – ge moet de chance hebben dat uw klassen vooraan in het schema liggen – en dus was er nog tijd om twee caches in het Mariakerkse te gaan zoeken, nu dat het ernaar uitzag dat het even niet ging regenen.

De eerste vond ik snel, op een heel mooi plekje aan het eind van een doodlopend straatje. Enfin, in de zomer kan je nog verder met de auto, maar in deze modder zou ik grandioos vast komen te zitten zijn. Niet dus. Maar wel een heel charmant plekje. Ik heb nog wat moeite gehad om me te draaien en weg te geraken, maar bon.

En toen wilde ik nog een cache gaan zoeken op het terrein van De Campagne.  Man man man, deze had – letterlijk! – wel wat voeten in de aarde!
Vanuit Mariakerke centrum is het niet ver, en ik reed dus tot hier. Enfin, deed een poging, want de Gijzelstraat was afgesloten voor werken. Ah, dan via de andere kant? Oh nee, eenrichting. Hmm. Langs de Noordgijzelstraat? Ook eenrichting! Uiteindelijk toch op de parking geraakt, en dan vastgesteld dat de paden in de app niet meer correct zijn: het paadje dat me richting de cache stuurde, was afgesloten. Pas later zag ik dat er wat verderop achter de bocht een nieuw wegje ligt, maar dat stond dus niet op de app. Blah! Ik heb me met enige moeite te voet doorheen de werken een weg gebaand richting het kasteel zelf, maar volgens de app – alweer – kon ik de Lieve niet over en moest ik een ganse omweg maken. Ik geloofde dat niet te hard, en jawel, een hele mooie brug leidde me richting de cache, die ik zeer vlotjes in handen had, veel vlotter dan de weg ernaartoe.
Moraal van het verhaal? Zelfs op een domein dat je kent misschien toch even op de website kijken ipv op de app: het zal ietsje vlotter gaan! Maar ik had er wel een mooie wandeling opzitten, ook al was het intussen toch weer beginnen miezeren. Meh.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *