Dermatoloog

Deze middag ging ik nog eens langs met Merel bij de dermatoloog: ze neemt al een tijdje medicatie, en die heeft ook een tijdlang geholpen, maar de laatste tijd is het weer een pak erger. In haar gezicht valt het nog mee, maar haar hals en haar rug zijn, euh, een slagveld.

De dokter had dat ook gezegd: mocht het niet voldoende zijn, dan is er nog zwaardere medicatie, maar die geven ze liever niet van in het begin. Maar vandaag kreeg Merel die dus wel voorgeschreven, samen met de aanvraag voor bloedonderzoek. De bewuste medicatie kan namelijk gevaarlijk zijn voor de lever, al heeft ze dat naar eigen zeggen nog nooit tegengekomen. Maar bon, morgen dus even langs het labo hier wat verderop in Langerbrugge, en dan maandag starten met die medicatie. En speciale lippenzalf en een hydraterende crème, want haar huid zal droog worden. En als alles goed gaat, zou ze tegen de krokusvakantie zo goed als acnévrij moeten zijn. En dat, dat zou best wel mooi zijn, ja.

En passant geef ik u ook nog de cartoons mee die in de wachtzaal van de dokter hangen.

Oh, en lang leve een goeie, meedenkende apotheker die haar vak kent: Delphine vroeg meteen of er wel een bloedonderzoek was, want anders ging ze de medicatie niet meegeven. En ze voegde er meteen aan toe dat ze dat recept voor die lippenbalsem gerust wilde maken, maar dat er eentje op de markt was die minstens even goed was en geen cortisone bevat. Ha, en dan volgen wij de apotheker, uiteraard: ieder zijn vak!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *