Kerstvazen

Kerstvazen, het blijft een ding hier in huis. Allez ja, niet echt in òns huis, maar we maken ze hier wel. Nelly heeft namelijk geen plaats voor een echte kerstboom in haar appartementje, en ons pa heeft daar helemaal geen zin in. Maar er mag wel een beetje kerstsfeer zijn, vinden ze allebei, en dus maken we hier kerstvazen, naar analogie met de herfstvaas, de zomervaas en de paasvaas.

Het principe blijft altijd hetzelfde: je vult een grote doorzichtige vaas – maakt niet uit welke vorm – met kerstballen, paaseieren of andere decoratie, en je vlecht daar een snoer lichtjes door. Ik heb dat nog gedaan met kleine ledlichtjes, maar het mooiste zijn toch de snoeren met bollen aan. Die zijn ook multi-inzetbaar. Ons pa moet de zijne nog manueel aan- en uitzetten, bij Nelly zitten ze op een timer zodat ze zes uur branden en dan 18 uur uit staan.

Enfin, hier zijn dus opnieuw twee kerstvazen gemaakt, en geef toe, die dingen zijn stemmig, toch?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *