Poging tot schilderen

Ik ben dus al een behoorlijk tijdje bezig met het “renoveren” van het lokaaltje Grieks en Latijn. Eind januari was er een eerste kleine laagje vooraan.

In de paasvakantie had ik zowaar een sleutel van de school om verder te komen doen, maar de rug wilde niet echt mee, en dan loop ik het risico liever niet.

Geen nood, de examenperiode is ideaal, want dat lokaaltje is te klein om examens in af te nemen – behalve mondeling – en ik had wel wat tijd. Helaas, toen was er die hittegolf, en 27° is niet bepaald ideaal om te staan schilderen. Vandaag heb ik alsnog een poging gedaan tussen de klassenraden door, maar effectief gemerkt dat de verf te snel droogde om goed te zijn. Soit, ik had een oproep gedaan aan de collega’s om tussendoor een uurtje vrij te maken om de achterste muur met een rol aan te pakken, maar er bleek niemand echt mee te willen werken. Tsja, dan ga ik het allemaal met zo’n rolletje van tien centimeter moeten doen, want een grote rol weegt te zwaar voor mijn rug.

Ik ben wel content met het resultaat: de voorkant is klaar, en aan de achterkant ben ik begonnen met de randjes. Mijn collega beweert dat ze geen verschil ziet…
Het valt des te meer op hoe smerig het er ligt, ook al beweert de kuisvrouw dat ze er elke week veegt en regelmatig ook dweilt. Like hell…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *