Kennismaking voor onze vijfdes met klassieke muziek

Onze school heeft een Cultuurcel: een groep enthousiaste collega’s die voor leerlingen van 4-5-6 op vrijwillige basis culturele uitstappen organiseren: toneel, opera, concert, dans… Zo zijn ze vaste klant bij het Concertgebouw Brugge.

Toen ze van hen het voorstel kregen om onze vijfdejaars kennis te laten maken met klassieke muziek in het kader van Acoustic Power, zeiden ze dan ook meteen ja. Normaal gezien mikt het Concertgebouw enkel op leerlingen derde graad uit West-Vlaanderen, maar voor ons maakten ze met veel plezier een uitzondering.

Het bleek om een dubbele activiteit te gaan: eerst bij ons op school eind januari een workshop van één of twee lesuren – al naargelang de studierichting – rond klassieke muziek, en dan op maandagnamiddag 22 april een heus concert in het Concertgebouw zelf met het Symfonieorkest Vlaanderen.

Voor leerlingen zoals Kobe was dat natuurlijk niks nieuws, voor anderen was het ook echt een kennismaking met klassieke muziek. Het orkest speelde een uurtje, meer niet eigenlijk, maar voor sommigen was dat ook meer dan genoeg. Ik vond het in elk geval een verrijking en was blij dat ik op maandagnamiddag vijfdes heb, zodat ik mee kon en mocht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *