Studiekeuzeatelier op school

Geschreven voor de schoolwebsite:

Al jaren gaan we met onze zesdes naar de SID-in-beurs, geven we hen op school informatie rond studiekeuze, sporen we hen aan om naar de informatiedagen te gaan van hogescholen en universiteiten en proberen we hen zo goed mogelijk te begeleiden.

Daarom hebben we vandaag voor het eerst een heus studiekeuzeatelier georganiseerd: onze laatstejaars mochten de studierichting opgeven die hen het meest interesseert, en dan zochten we voor hen een oud-leerling die die opleiding volgt of gevolgd heeft. Tot onze grote voldoening stroomden de aanbiedingen van oud-leerlingen bijzonder vlot binnen: voor verschillende populaire richtingen hadden we zelfs meerdere aanbiedingen.

In de eetzaal hadden we allemaal eilandjes gemaakt per studierichting , waarbij de leerlingen startten bij de persoon die ze hadden gekozen. Het was de bedoeling dat onze zesdejaars minimum drie keer in gesprek gingen met een student.  Na de eerste 20 minuten schoven ze nog 2 keer door, opnieuw voor een gesprekje van +/- 20 minuten.

Wie nadien nog met een student wilde praten, kon dat zeker doen en dat gebeurde ook massaal: pas tegen 21.30 uur konden we afronden. De leerlingen waren bijzonder opgetogen over de gevoerde gesprekken, en ook de oud-leerlingen keerden met een voldaan gevoel naar huis terug. Ze gaven namelijk aan dat ze het jammer vonden dat zij in hun middelbareschooltijd geen studiekeuzeatelier hadden gehad, en dat was voor de meesten de reden om enthousiast over hun eigen opleiding te komen vertellen aan onze huidige leerlingen. Zo goed als iedereen gaf ook aan dat we ook volgend jaar op hen een beroep mochten doen.

Dat zegt, naar ons gevoel, genoeg over de energie, het enthousiasme en de positieve uitstraling van de avond. Nog eens een hartelijke bedankt aan onze oud-leerlingen, en hopelijk tot volgend jaar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *