Stommiteiten van Rombaut: aflevering 4

* Stommiteiten van Rombaut #16
Koop een verspakket voor een couscousschotel. Bak het vlees, snij de groenten, voeg de kruiden toe. Apprecieer de heerlijke geuren.
Open het pakje couscous.
Open het pakje couscous.
Wees te koppig om een schaar te pakken.
Open DAT FUCKING PAKJE COUSCOUS!

Schud de couscous uit uw haar. Pak de stofzuiger en stofzuig de hele keuken.
Pak een ander pakje couscous uit uw berging, pak een schaar, open het pakje couscous.
Haal ’s avonds nog droge couscous uit uw décolleté.
Zucht eens diep.
Stel vast dat ongekookte couscousbolletjes niet te vreten zijn.

* Stommiteiten van Rombaut #17

Heb last van uw rug. Heb véél last van uw rug. Sta er toch op om zelf uw was te doen. Haal de natte was uit de wasmachine. Laat met een plof uw volle wasmand op de grond vallen, zoals ge altijd doet, al was het maar om uw kinderen een hartverzakking te bezorgen van ’t verschieten.

Merk hoe die volle wasmand blijkbaar ook een trilling door uw huis veroorzaakt. Merk hoe door die trilling de dikke vouwplank waar ge uw was kunt op opvouwen, losschiet. Merk, met enig gevoel van pijn, hoe die dikke plank keihard tegen uw arm valt. Merk dat de vorige zin eigenlijk een understatement was. Herlees de vorige zin. Doe een impressie van een geluidloze indianendans. Stoot daarbij uw teen aan de volle wasmand aan uw voeten. Slaak menig luide ‘fuck’. Zie hoe uw dochter komt kijken wat er aan de hand is, bijzonder vaardig roloogt en weer verdwijnt.

Merk hoe de volgende dagen uw medemensen meewarig kijken naar de toch wel redelijk enthousiaste blauwe plek op uw arm.
Zucht eens diep.

* Stommiteiten van Rombaut #18

(eentje van al eventjes geleden, maar dat deert niet)
Zoek uw katten uit op kleur. Heb meestal een zwarte kat, maar opteer ook eens voor een prachtige effen grijze. Noem die kat Gandalf de Grijze. Wees trots op uw nerdy kantje.
Koop een zetel in datzelfde prachtige grijs.
Kom na een stevige werkdag moe thuis. Trek uw jas uit en gooi die over een stoel. Neem een blikje icetea uit de ijskast, grabbel een Twix. Laat u met een zucht in de zetel ploffen.

Slaak een ijselijke gil. Hoor hoe de kat ook een ijselijke gil slaakt. Spring recht in een quasi perfecte imitatie van een duveltje-uit-een-doosje. Merk hoe de kat de klauwen die hij in uw achterwerk had geplant, intrekt en er als een Speedy Gonzalez vandoor gaat.
Stel vast dat de kat het perfecte schutkleur had in de zetel. Haal wat gaas en ontsmettingsmiddel en maak de wondjes in uw billen schoon.

Ga heel voorzichtig weer in de zetel zitten. Prijs uzelf gelukkig dat uw blikje icetea nog niet open was.

Zucht eens diep.

* Stommiteiten van Rombaut #19

Heb na een larpweekend last van uw stem. Herinner u via een maat de lax-vox methode om uw stem te ontspannen. Heb daar een silicone buisje voor nodig. Zucht omdat ge daarvoor naar de Brico moet en dat dat daar nu gigantische file is aan dat kruispunt. Passeer aan de Tom&co en realiseer u dat ze dat daar ook verkopen omdat ze aquaria hebben. Ga een buisje halen in de Tom&Co. Ga daarna de Delhaize binnen voor de rest van uw boodschappen.

Kom aan uw auto met uw boodschappen. Merk tot uw grote verbazing dat uw auto niet open gaat. Probeer een keer of vier toch uw deur te openen. Stel vast dat ge uw sleutels kwijt zijt. Zet uw boodschappen neer naast uw auto, zucht eens diep.

Activeer de Apple Tracker die ge van uw echtgenoot hebt gekregen. Loop de Delhaize binnen, krijg géén signaal. Denk even diep na. Stel vast dat dat zeer doet. Loop naar buiten, loop de Tom&Co binnen. Krijg signaal van uw sleutels. Volg uw tracker, zie uw sleutels liggen aan de kassa. Zucht eens diep. Wees uw echtgenoot dankbaar voor de fantastische cadeaus die ge van hem krijgt.

Loop opgelucht terug naar uw auto die vlotjes opent. Rij weg. Doe een toertje van de parking, rij terug naar uw parkeerplaats. Stap uit, pak uw boodschappen die daar nog steeds staan. Rij opnieuw weg.

Zucht eens diep.

* Stommiteiten van Rombaut #20
(Eigenlijk eentje van 2014, maar aangezien ik de laatste tijd blijkbaar niet zoveel stommiteiten doe, dan maar eentje herwerken)

Kom na een lastige dag in de laatste schoolweek voor de examens beginnen, thuis. Geniet van de complete stilte in uw huis. Wees blij dat ge nog een half uurtje hebt om te bekomen voor uw kinderen thuis komen. Schuif uw tuinvenster volledig open. Loop naar uw keuken en steek de ontbijtborden die blijven staan waren, in de afwasmachine. Doe dit op automatische piloot. Wees compleet in gedachten verzonken met uw hoofd bij de nog te ziene leerstof. Zet uw koffiemachine aan. Haal een tas uit de kast en de melk uit de ijskast, schenk een grote tas melk in om een latte te maken. Zet, nog steeds in gedachten verzonken, de melk in de microgolf. Duw op de knop.

Verschiet zodanig hard van het geluid van uw microgolf dat ge bijna in uw afwasmachine springt. Hap naar adem. Heb een hartslag van een eind boven de 200.

Realiseer u pas dan dat uw buurman op nét exact hetzelfde moment zijn slijpschijf in gang trok, en dat uw microgolf in orde is.

Neem met trillende handen uw warme melk uit uw microgolf, laat de koffie lopen. Sluit het tuinvenster. Ga zitten in de zetel met uw latte, zoek uw zen ergens onder de zetel.

Zucht eens diep.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *