Juist ja.

Kijk, ik kom vandaag thuis van een lastige dag op school – die laatste weken voor de examens, da’s extra druk – en heb nog een half uurtje voor mezelf, voor ik de kinderen moet ophalen. Het is muisstil in huis, ik schuif het venster open, zet de computer aan, en loop naar de keuken, diep in gedachten verzonken. Diezelfde examens, weetuwel, en wat ik nog allemaal van leerstof wil zien. Op automatische piloot steek ik de ontbijtborden in de afwasmachine en zet ik de koffiemachine aan. Ik haal een tas uit de kast en de melk uit de ijskast, schenk een grote tas melk in om een latte te maken, en, nog steeds in gedachten verzonken, zet ik de melk in de microgolf, en duw op de knop.

En nét op dat exact zelfde moment trekt de overbuur zijn slijpschijf op gang.

Exact.

Ik zat zowat ín mijn afwasmachine van ’t verschieten.

Serieus, maat. Wie doet er nu zoiets?

Eén antwoord op “Juist ja.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *