Wafels!

Ik had het Merel beloofd om nog eens wafels te bakken, had al verse gist gekocht, en met dat winterweer dat we hadden, besloot ik woensdag om er toch eens werk van te maken.

Het probleem met gistwafels is dat je dat niet op den bots kan doen, je deeg moet twee uur rijzen. Maar ik had er dus aan gedacht, en de kinderen protesteerden niet.

Alleen… met zes personen – Arwen was hier ook – gaat dat vreselijk traag, en dus vroeg ik aan Bart om toch nog het oude Nova wafelijzer van ons ma uit te halen. Een zalig ding, maar de stekkers zijn… om het nog zacht te zeggen, niet optimaal meer.

Het was denk ik al een jaar of tien niet meer gebruikt en ik was dus ook compleet vergeten dat het toch wel een kwartier nodig heeft om om te warmen. Maar zodra het warm is, man, dat gaat vooruit! Het is een stuk heter, blijkbaar, dan hedendaagse wafelijzers en de smaak is dan ook anders. Echt, zo’n zalige wafels!

Er werd bijzonder grondig gesmuld, er werd vooral niet geprotesteerd, en er werd de volgende ochtend nog eens genoten van de overschot.

Maar bon, toch een vraagje: hoe zou ik die stekkers kunnen vervangen? Of laten vervangen? Want er zit geeneens aarding op en de stekkers zijn nog van een soortement bakeliet of zo.

2 Antwoorden op “Wafels!”

  1. klopt helemaal! die oude wafelijzers zijn écht veel beter. Eén van de dingen in het leven die ik niet begrijp 🙂 Helaas kan ik je niet helpen met de technische kant.

  2. Toevallig kwam ik hier op uw pagina terecht toen ik wat aan het googelen was naar een nova wafelijzer. Dit om een antwoord te zoeken voor m’n dilemma: koop ik een nieuwe of probeer ik toch maar die oude nova van m’n moeder te herstellen? Herstellen dus!

    De stekkers kunnen inderdaad redelijk eenvoudig vervangen worden (er bestaat een versie met aarding). Ik zou eens binnenspringen in de onderdelenzaak aan de colruyt op de rooigemlaan: http://www.onderdelenelektro.be/blank-c14xv Je vindt de stekkers trouwens redelijk gemakkelijk op internet als je zoekt op apparaat stekker wafelijzer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.