Metalen vloer

Sinds april 2014 ligt er hier in de keuken, de inkomhal en Barts bureau een stalen vloer. Ik ben daar eigenlijk nog altijd wreed content van, al kan het in de volle zomer, als we de blinden vergeten sluiten zijn, wel heet zijn aan de voetjes. Maar bon, da’s maar aan ene kant en geen onoverkomelijk probleem.

Wat een groter probleem was, was het gebrek aan zwarte boenwas. Want ja, ook zo’n vloer heeft onderhoud nodig, zijnde een laagje was. Dan geeft het niet als je er water op morst. Nu, ik vond nergens nog zwarte boenwas en de vloer stond dus kaal. Water dat bleef staan, gaf meteen roestplekken, en dat is niet direct de bedoeling.

Enfin, met de nodige hulp vond ik eindelijk in Nederland een bedrijf dat zwarte boenwas had én wilde verzenden naar België. Ik heb meteen 6 potten besteld ^^
Deze week is Kobe eraan begonnen: de vloer eerst grondig vegen en dan met een boenmachientje een verse laag was aanbrengen. Idealiter moet dat dan 10 dagen uitharden, maar dat is voor een vloer niet haalbaar.

Na een kleine 20 uur komt er al niks van kleur meer mee, en kon Kobe beginnen opblinken, het echte boenen dus. En de vloer, die kan er weer eventjes tegen.

Nu nog eens uitvogelen hoe we de grote roestplek aan de ingang kunnen aanpakken. Daar stond een plant die uitgelopen is, wat we niet gezien hadden, en dus is daar nu een grote roestplek. Als iemand suggesties heeft, laat maar komen!

2 Antwoorden op “Metalen vloer”

 1. Hallo
  Fijn te horen dat jullie ook een metalen vloer hebben, want blijkbaar toch vrij zeldzaam.
  Wij hebben in onze woning waar we nu 1 jaar wonen ook een trap, bureau en wasplaats met een metalen vloerbekleding.
  Wij zijn op zoek naar de juiste onderhoudsproducten, zoals de antislip boenwas. Welk product hebben jullie gekocht, want dit ziet er prachtig uit !
  Ook wij hebben wat roest onder de radiatoren en door een lek dat gelukkig intussen opgelost is.

 2. Ik heb een vraag over de stalen vloer. Ik zit er over na te denken in onze logia, waar we in de winterdagen alleen in de weekeinden verblijven, een stalen vloer te leggen met daaronder een vloerverwarming systeem die de ruimte in een korte tijd op moet kunnen warmen. Het is tegelijk een ruimte die hufter Proof moet zijn voor de houtkachel die er staat en voor de gasten die er verblijven voor een gezellige borrel en etentje.

  Ik lees dat je positief bent maar heb wel de indruk dat de vloer zeer gevoelig is voor vocht en beschadigingen. Wat kun je me vertellen/adviseren.

  Met vriendelijke Groet, Clemens van Dijk, Oss

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *