Vloer

Eindelijk, ein-de-lijk hebben ze eergisteren en gisteren de vloer gelegd in de keuken. Oef! Na vier maanden op de chape, en dus vier maanden stof en korreltjes, komt er eindelijk een vloer! En ik die dacht dat ze die ook al in december zouden kunnen leggen. Niet dus.

IMG_8984

IMG_8983

Enfin, dinsdag dus de eerste stukken, en lo and behold, het zag er fantastisch uit! Ik moet zeggen: we twijfelden toch wel wat over de keuze van een stalen vloer, maar die twijfels zijn intussen helemaal weg. Het voelt glad en koud aan, net zoals natuurtegels, maar zodra de zon erop zit, wordt het een bijzonder aangenaam lauw – niet warm – en vooral: het is mooi! De pure ruwe vorm valt mee, maar het is pas écht mooi zodra het geboend is met zwarte boenwas.

Even een impressie, want nog niet alles is geboend, en de tussenstukjes moeten nog gelegd worden: daar zijn malletjes voor gemaakt, en die worden nog op de millimeter uitgesneden.

IMG_8987

IMG_8988

Maar ge kunt u vooral niet voorstellen hoe blij we hier allemaal zijn dat er een vloer is! Meer foto’s later, als alles er ligt en geboend is.

Eén antwoord op “Vloer”

 1. Hallo,
  Ookk bij ons ligt er een metalen vloer in huis.
  Hadden dit nog nooit gezien en weten helemaal niet hoe we deze moeten behandelen.
  Nergens vinden we duidelijke richtlijnen, hopelijk kan jij ons enkele tips geven!
  Welke zwarte boenwas gebruiken jullie om de metalen vloer goed te onderhouden?
  En met welke producten poetsen jullie de vloer, zonder al te veel schade te maken?

  Hopelijk tot snel!

  Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *