Vreemde laatste dag

Vorige jaren hielden we op school de vrijdag voor de kerstvakantie altijd een “Warmste Dag”, een gesponsorde loopwedstrijd met kerstmuziek en heel veel ambiance.

Dit jaar… tsja. We lieten alle leerlingen naar school komen voor een uurtje of twee: eentje om in halve groepen de resultaten te bespreken met de klastitularis, om gewoon even te praten, en dan een uurtje buiten op de speelplaats zodat ze ongedwongen met elkaar, met de vrienden, de klasgenoten en de leraars konden praten. Meer konden we jammer genoeg niet doen. De leerlingen waren in verschillende groepen op school, verschillende uren, verschillende speelplaatsen. Ook de leraars konden elkaar niet of nauwelijks spreken: andere uren, andere groepen, en uiteraard ook geen gezamenlijke lunch of receptie.

We kregen wel allemaal een zakje in ons vakje, om ons toch nog iets te geven:

Maar ik kleedde me feestelijk op, ook  Bart en Merel waren in kersttenue, en ik genoot eigenlijk wel van het mooie weer.

En ik vind de buttons die we gekregen hebben, echt wel de max!

Maar bon, tegen half twee was ik thuis en kon ik snel eten en even liggen, tegen half drie stond ik alweer op school: er moet een promofilmpje gemaakt worden en een van onze vijfdes is daar de geknipte persoon voor. We hadden twee andere leerlingen bereid gevonden om model te spelen en er werd gefilmd op de fiets met stabilisator en met de drone. Ik ben echt benieuwd om het uiteindelijke resultaat te zien, de eerste beelden zien er in elk geval al veelbelovend uit.

Om vier uur spurtte ik naar huis om in een fly by Kobe op te pikken en af te gooien in de muziekschool. Ik postte nog even een pakketje dat weg moest en kon rustig even in de auto zitten wachten. En toen crosste ik naar huis zodat ik nog Merel op tijd naar de scouts kreeg, mét ingepakt cadeautje.

En toen, toen was het echt helemaal op. Mijn rug deed echt wel serieus pijn, ik ben gewoon in slaap gevallen in de zetel.

Het is tijd dat het vakantie is. Ik ben een beetje moe.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *