Schoolwebsite, nog steeds

Ik weet eigenlijk niet hoe lang ik de schoolwebsite eigenlijk al doe. Ergens van in 2015, denk ik: toen ben ik in een opwelling met een schoolblog begonnen. Na twee jaar vond de directie dat ze me dat niet meer zomaar konden laten doen: ik stak er ook écht wel veel tijd in, en ik kreeg een aantal uren om alle communicatie van de school te doen. Dat is niet alleen de website, maar ook de Facebook, nieuwsberichten op Smartschool, Instagram, de schoolbrochures, de flyers en nog wel wat van die onzin.

In het begin slaagde ik er warempel in om zeven dagen op zeven een bericht te posten, dankzij de bereidwillige medewerking van mijn collega’s die me van het nodige leesvoer voorzagen. In de vakanties lukte dat niet helemaal, al bleef ik wel dingen posten, alleen in de grote vakantie deed ik de boeken ook echt dicht.

Vorig jaar in september durfde ik al eens een dagje over te slaan, en ergens rond december of zo ben ik naar een vijfdagenweek overgeschakeld: ik zat er zelf wat door, het was welletjes geweest.

Helaas, toen was er corona, viel zowat alles weg van activiteiten, maar gelukkig kon ik nog steeds ongeveer twee dagen per week iets posten, kwestie van de site niet volledig op zijn gat te laten vallen.

Nu zitten we nog steeds in coronaregime, zijn er nog steeds geen buitenschoolse activiteiten, maar gelukkig heb ik nog steeds zeer bereidwillige collega’s, waardoor ik er voorlopig nog steeds in slaag drie posts per week te plaatsen.

Kom ik nu nog aan de me toegewezen uren? Eigenlijk niet, en ergens voel ik me daar wel een beetje schuldig over. Maar bon, het is niet alsof ik daar zelf iets aan kan verhelpen, én ik heb het twee jaar gewoon als extraatje gedaan.

Ach ja. Het is wat het is, zeker? Maar ik doe het wel nog steeds graag, en ik vind dat mijn schoolwebsite er nog steeds deftig uit ziet. Met dank aan Michel, overigens.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *