Pitapizza’s

In de categorie “snel klaar en super lekker” de pitta-pizza van Weight Watchers.

Het is vreselijk simpel en snel klaar: je zet je oven op 180°, legt vier pitabroodjes of kebabbroodjes, waarin je met een scherp mes een kruis in hebt gesneden, op een bakplaat, je wrijft ze in met een klein beetje olijfolie, en belegt ze zoals een pizza. Vijf minuten later: voila!
Het recept van Weight Watchers is met rode ui en spinazie: twee rode uien in ringen, met twee fijngesnipperde teentjes knoflook bakken in een een beetje olijfolie, en dan een ganse zak spinazie erbij laten slinken. Daarmee de pita’s beleggen, afwerken met geraspte fontinakaas, en klaar. Simpel, snel en lekker. En zelfs nog vegetarisch.

Ik had geen rode uien, en het werden dus gewone uien, en er zat bij mij nog hesp bij, en de fontina werd vervangen door mozzarella, maar het was minstens even lekker. En klaar op een kwartiertje.

Dik in orde!

Eén antwoord op “Pitapizza’s”

  1. ‘k vraag me af waarom de pittabroodjes beter zouden zijn dan pizzadeeg voor WW? Toen ik voor mijn zwangerschapsdiabetes me moest prikken , kreeg ik bij pittabroodjes enorme suikerpieken. Volgens de diëtiste was dat normaal bij dergelijke niet-gegiste degen. Deeg dat heeft kunnen gisten, luchtiger en dus minder compact is, was voor mijn suikerspiegel toen beter. (nu ja, pizzadeeg is dus ook niet omhoog gerezen eh).

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.