Coronaquizzen

Uiteraard ligt nu ook het quizseizoen stil: ’t is niet alsof we met 200 man samen in een zaal gaan zitten.

Maar…

Ook hier heeft de digitalisering zich doorgezet ^^ Ik heb nu al twee online quizzen gespeeld op deftig niveau, met mijn vaste quizploeg. De ene werd georganiseerd door de mensen van het quizarchief en zat machtig goed in elkaar. Edward was de kapitein en gaf de antwoorden door, de rest van ons stond in verbinding met elkaar via Zoom of Hangouts of Meet of zoiets en kon overleggen, terwijl we allemaal de vragen zagen. En dat waren er wel wat, ja. Knap gedaan!

De andere online quiz was met twee uur vooraf opgenomen vragen, een heus filmpje op youtube dus, waaraan een google form was verbonden die ook maar door één iemand per team kon doorgestuurd worden. Ook hier een fijne formule dus.

Het enige nadeel is dat je hier gigantisch kan zeuren natuurlijk en alles opzoeken, maar ze rekenen op de fair play van de spelers. Al ben ik zeker dat er mensen zullen gespiekt hebben. Tsja.

Ik heb er in elk geval al twee zeer fijne avonden op zitten en kijk al uit naar volgende week vrijdag, 1 mei, voor een volgende editie.

Dik in orde!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *