Ziekenbezoek

Ge hadt ons moeten zien, deze middag: twee gehandicapten samen. Ik ben namelijk op ziekenbezoek gegaan bij Kim, die een tijdje geleden van haar fiets is gemaaid. En gemaaid is wel het juiste woord: een dronken chauffeur heeft haar opgeschept op zo’n manier dat de voorruit verbrijzeld was. Zijzelf heeft beide enkels zwaar verstuikt – even werd gevreesd voor haar achillespees, maar die is gelukkig niet geraakt. Er zijn wel diverse kruisbanden naar de vaantjes. Daarnaast zit er ook een klein barstje in haar schouder, waardoor krukken uiteraard helemaal niet lukten. En verder zit ze onder de blutsen en de builen… Ze heeft ongelofelijk veel chance gehad dat ze niet zwaarder gekwetst is, maar sowieso is ze een tijdlang thuis.

Enfin, ik installeerde me languit in de zetel, en zij lag in haar ziekenhuisbed, en zo hebben we oeverloos gekletst. Sinds vandaag kan ze, zij het bijzonder voorzichtig, rondlopen, en dus was er ook fantastische koffie, en een heel fijne chocoladetaart.

Twee sarcasten samen, het gaf wel pit aan ons gesprek, dat moet ik toegeven. En zo voelde ik me ook nog een beetje nuttig en al.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *