Netatmo

Sinds, goh, een dik jaar of zo, denk ik, hebben we hier een Netatmo.

Dat zijn eigenlijk twee sensors, eentje buiten en eentje binnen. De sensor binnen meet temperatuur, luchtvochtigheid, aantal decibels, en vooral ook het gehalte CO2. De sensor buiten heb ik onder de goot van het tuinhuisje gehangen, en die meet temperatuur en luchtvochtigheid.
Je ziet op onderstaande curve duidelijk op de decibelmeter wanneer de eerste is opgestaan, en wanneer ze na het eten allemaal even boven gaan spelen waren. Ook het CO2-gehalte is opvallend: je ziet duidelijk wanneer we een venster hebben opengezet, en wanneer de kinderen gaan slapen zijn.

netatmo

En eigenlijk vind ik dat bijzonder interessant. Niet zozeer die temperatuur, want die kan ik op andere plaatsen ook aflezen. Wel de CO2-meting, want het is onvoorstelbaar hoe snel hier het gehalte boven de 1000 stijgt (vanaf 1000 is het niet ideaal meer, van 1200 zet je best een venster open). Als je dat al hebt met vijf mensen in een grote ruimte zoals hier de living-keuken-bureau, wat is dat dan niet in een klaslokaal met 25 leerlingen? En het ding stuurt me een melding via twitter wanneer de CO2 te hoog wordt…
En ook de decibelmeter vind ik best grappig: zo kan ik op school zien wanneer Chantal hier begint te stofzuigen ^^ En hoeveel kabaal drie enthousiast spelende kinderen eigenlijk wel niet maken.

Enfin, het ding is eventjes kapot geweest – moest geherkalibreerd worden – en ik miste het wel. The internet of things, juist ja.

 

3 Antwoorden op “Netatmo”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *