Infoavonden

Dat het een drukke week is.

Ik moet zelf nog in het werkritme komen, de kinderen zitten ook nog niet in hun ritme en moeten wennen, en er zijn de info-avonden deze week. Die van maandag van Mereltje heb ik overgeslagen: het is al kind drie in de kleuterschool, en ook de juf ken ik behoorlijk goed, want Kobe heeft ook bij haar gezeten, en in Wolfs klas had ze destijds een vervanging.

Dinsdag was er de info voor Kobe, die nu in het derde jaar zit. Zijn juf lijkt me streng, maar rechtvaardig en vooral ook bij momenten een zot kieken.  Exact wat hij nodig heeft, eigenlijk. Ze gaat ook kijken hoe we zijn “schrijfprobleem” kunnen aanpakken: hij kan pakken beter lezen dan de meesten van zijn klas, en mag dan wellicht in de leesmomenten naar het eerste om daar de woorschrijftechnieken mee te volgen. Kobe ziet dat zelf alvast ongelofelijk goed zitten, want dat schrijven is nog steeds een beetje een handicap.

Deze avond was er de infoavond voor het vijfde, en die kon ik bijwonen door een zieke Bart, die dus in de zetel lag te apegapen en zijn afspraak had afgezegd. Ik moet zeggen, ik heb er veel van opgestoken. Ook hij heeft een fijne juf, die het overvolle programma op zeer aanschouwelijke wijze uit de doeken deed. En ze gaan vooral véél stof zien.

Enfin, druk, maar leerrijk dus, deze week. Ik ben natuurlijk ook twee keer een beetje blijven plakken op de receptie achteraf. Goed voor mijn sociaal leven, want hier in Wondelgem is dat eigenlijk maar magertjes, ik ken misschien twee man en een paardenkop.

Maar goed, een nieuw schooljaar dus. Allons-y!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *