BGGD 61

bggdDat het verdomde lang geleden was dat ik nog eens op een Brussels Girl Geek Dinner was geraakt. Meestal beginnen die dingen rond een uur of zes in Brussel, en daar geraak ik gewoon nooit op tijd. Deze keer was het om 19.00u in Ninove.

“Ninove? Ninove, begot?” hoor ik u denken. Ik dacht, om eerlijk te zijn, ook zoiets. Maar in Ninove ligt de Zelfbouwmarkt, en laat dat nu de plaats van gebeuren zijn. Die Zelfbouwmarkt krijgt overigens nog zijn eigen postje, geloof me. Maar nu dus nog even niet.

Kwart na zeven, aangevallen door smeltende sneeuw, draaide ik de parking op, net op tijd om nog een van de delicieuze wraps mee te grissen, en te gaan zitten.

Clo kondigde meteen de eerste van de vijf sprekers aan, Stijn Desmet van Zelfbouwmarkt zelf. Hij legde kort het concept van Zelfbouwmarkt uit, en – we zijn per slot van rekening een geek publiek – lichtte de sociale mediastrategie toe. Dat het knap in elkaar zit, trouwens, en dat het een wijze winkel is.

Daarna kreeg Hilde Francq van Box3 twintig minuten toegemeten, en van mij had dat gerust een pak langer mogen zijn. Ik stond eerst nochtans nogal sceptisch: Hilde was gekleed in shocking pink en had als onderwerp Colour trends autumn/winter 2014. Ik had me dus verwacht aan een zweverige uitleg van kleurentypes en zo. Niet dus. Ze legde uit hoe bureaus als het hare trendkleuren opstellen, aan de hand van diverse factoren. Hoe die beïnvloed worden door bepaalde externe factoren, en hoe die dan in de markt gezet worden. Met foto’s waarin je de kleurenpaletten toegepast ziet. En hoe die dan op bijvoorbeeld de catwalks verschijnen, of hoe verffabrikanten daar op inspelen. Bijzonder interessant, echt waar. En ik geef u even mee dat van dat oudroze een trend wordt. Yay. Trouwens, als je zelf wil zien wat ik bedoel: gewoon even op hun site klikken.

Daarna kreeg Stijn Heytens van Quick Step het woord. Ook hier geen pure productinformatie, maar wel een grondige uitleg over hoe zij willen inspelen op een voornamelijk vrouwelijk publiek dat online zijn (haar) keuzes maakt. Met een coole app op hun site om zelf uit te testen hoe bepaalde vloeren er zouden uitzien in jouw interieur. Ze noemen het ‘interconnected customer experience’, en ze hebben wel gelijk, ja. Alleen jammer dat de app niet prominent naar voor komt op hun website, ze zouden die beter moeten uitspelen.

Toen kwam Peter Melaerts van Damixa. Dawadde? Juist ja. Damixa is een Deens bedrijf van keukenkranen, badkamerkranen en douches en zo, en Peter kwam het even voorstellen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar was eigenlijk wel gecharmeerd door de kranen en zo. Toen ik, na de presentaties, nog even rondliep in de Zelfbouwmarkt, zag ik trouwens een doucheding waar ik meteen verzot op was, en stukken goedkoper dan wat ik diezelfde morgen uitgekozen had in de Facq. Ik heb nog even informatie gevraagd aan de badkamerspecialist die daar ook aanwezig was (service, jong, en dat op vrijdagavond rond een uur of tien), en vroeg wat het prijsverschil tussen pakweg Grohe en Damixa maakte. Die mensen verkopen allebei, dus ze hebben er geen baat bij om te liegen of marketingpraatjes te verkopen. Blijkbaar puur de naam, want Grohe zet zwaar in op marketing, reclame en beurzen, terwijl Damixa dat duidelijk niet doet. Qua kwaliteit vond hij ze sterk vergelijkbaar, en je krijgt trouwens tien jaar garantie. Tsja…

Om af te sluiten mocht een dame van Philips de nieuwe Hue serie voorstellen. Hier kan ik kort over zijn: die wil ik, en daar schrijf ik ook nog eens een aparte post over, geloof me. Zo wijs, gewoon! (Maar dus geen website in het Nederlands, helaas.)

Enfin, geslaagde avond dus, nog de excellente catering buiten beschouwing latend.

En dan moest de goodie bag nog komen. Nog nooit zo’n zwaar exemplaar gehad, en zo goed gevuld.
Ik geef even de inhoud mee:

  • Een knalroze waterfilterkan van Brita
  • Pimlico: een stoffen, very countryside stoffen deco hart. Mijn kuisvrouw was er zot van, en heeft het mee.
  • J-line: wall clock p’tit maurice. Die komt zó hard in de nieuwe keuken!
  • Souks en Sauna: ticket voor het sauna complex.
  • Zone: marinade roller. Voor op de barbecue in de zomer, vermoed ik.
  • De Laurier: een kweetniehoewijs goudviszeepje. Bijna zonde om te gebruiken.
  • Box3: colour cards, en een funky roze stylo
  • Riverdale: trendy notebook, in goud
  • Souks & Sauna: een paar zwarte sauna slippers, helaas niet mijn maat dus ook voor de kuisvrouw.
  • een vrij grote Moleskine van Quikstep, altijd handig
  • een USBstick van Damixa, helaas zonder vermelding van size, maar hoe dan ook handig. Altijd.

Dit dus:

IMG_7270

Nog eens bedankt aan alle sprekers, alle sponsors, Zelfbouwmarkt voor de locatie, en Ilse en Clo voor de organisatie!

Oh, en de twee intussen al weggegeven items:

IMG_7263 IMG_7262

2 Antwoorden op “BGGD 61”

 1. Lijkt me idd heel interessant geweest, had ik graag ook gehoord. En intussen maak ik alvast a mental note ivm de kranen, kan nog van pas komen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *