Nerdgasm: Lego overload

Als je een uitnodiging in de bus krijgt om naar de pre-opening te gaan van de nieuwe Legowinkel, dan zeg je toch geen nee? Ook al moet je daarvoor met drie kinderen naar Wijnegem rijden, en een muziekles en een rugbytraining overslaan? Mijn jongens vonden alvast van niet, en dus reden wij deze namiddag gezwind naar Wijnegem, alwaar wij net iets minder gezwind ingang vijf vonden, en uiteindelijk net op tijd de winkel binnenvielen.

De jongens straalden, beter kan ik het niet zeggen.

IMG_6437

Wat wil je dan ook: een ganse winkel met alles uit het boekje waar Kobe zo graag door bladert! In de vitrine een Orthanc

IMG_6449 IMG_6448

en een Arkham Asylum (compleet met groene tentakels)

IMG_6439

en binnenin ook overal netjes gebouwde modellen. De jongens waren nog niet helemaal binnen, of ze hadden al elk een Speedor in de hand om een wedstrijdje te spelen. En tot hun grote verbazing kregen ze dan ook nog een cadeautje, zijnde een sleutelhanger en kaarten van die Speedors.

IMG_6445 IMG_6444 IMG_6443

Na het eerste initiële openmondmoment werd de winkel verder verkend: een bak waar je zelf je favoriete ventje kan samenstellen, en dat ze vandaag ook gratis mochten meenemen. Ook daar konden ze een wedstrijdje winnen.

IMG_6452

IMG_6451

IMG_6440

Verderop mocht er vandaag een piraat gebouwd worden, iets wat blijkbaar per maand afwisselt. Wolf en Kobe bouwden zelfstandig, voor Merel waren de stukjes nog te klein, maar was het wel een goeie kleurenoefening.

IMG_6445

Wat het meest opvalt als je in de winkel binnenkomt, is natuurlijk de Legomuur: allemaal ronde potten met stukjes erin, die je per beker kan aankopen. Gedaan met een ganse nieuwe dure doos te kopen als je ergens anders een paar stukjes mist, of zelf iets cools wil ontwerpen: je neemt een beker, vult die met blokjes in kleur en vorm naar keuze, en betaalt naargelang de maat van je beker. Toch ongelofelijk wijs?

IMG_6441

Wat het meest coole is, of toch de feature met het hoogste nerdgehalte, is de scanner: je houdt een doos met minimaal 200 stukjes voor het oog, en je krijgt een 3Dprojectie van de inhoud van de doos, die je zelfs kan doen bewegen. Gewoon mega de max!

Wat me dan weer het meest verwonderde, is de uitgebreidheid van het gamma. Uiteraard wist ik dat er een enorm gamma aan Star Wars gerief is, en heb ik ook al staan kwijlen bij een Star Destroyer of de Death Star. En natuurlijk wist ik dat je zowat elke grote scene uit de Lord of the Rings Trilogie kan nabouwen. Maar wat ik bijvoorbeeld niet wist, is dat er een architectuurreeks bestaat, waarbij je een aantal zeer herkenbare gebouwen kan nabouwen.

IMG_6446 IMG_6447

Zelf kon ik ook niet aan de verleiding weerstaan, en liet me door de jongens overhalen om nu al kerstcadeautjes in te slaan en in de kast op te bergen: Shelob voor Wolf, en een set van twee Speedors voor Kobe. Niet dat zij zo lang op hun honger moesten zitten: ze kregen elk ook uit de Legowinkel een Legowinkel om te bouwen mee. Lekker meta!

IMG_6457

Ginder zaten we overigens ook niet op onze honger: er waren tal van lekkere hapjes voorzien, koekjes, marsepein, en vooral ook zeer originele en mega coole boterhammen. Poepsimpel overigens: je snijdt twee rechthoeken uit je brood, legt er je beleg tussen, en uit een andere boterhammen haal je drie kleine schijfjes, die je dan met boter vastzet op de eerste, et voilà: legoblokjes! Die moet ik onthouden voor een kinderfeestje!

In elk geval: bedankt, Lego! Hier is alvast de goesting om te bouwen flink aangewakkerd, en dat kan ik alleen maar toejuichen!

*haalt de grote bakken lego van de kamer naar beneden, en trekt een paar stevige sloffen aan om vanaf nu het huis te doorkruisen*

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *