Tajine met lamsgehaktballetjes en acht groenten

Zo’n zalig recept zeg! Ik heb dit gevonden in het ‘Gezond Gezin’ boek van de Weight Watchers (p. 278), en het was een instant hit! De kinderen waren enthousiast, Bart vond het bijzonder lekker, en zelf vond ik het zalig, en dat voor tien propunten per portie.

tajine

Ik heb het niet in een tajine gemaakt omdat ik er gewoon geen heb die zo groot is, maar om het even welke pan met dikke bodem (een sauteerpan, bijvoorbeeld) en een deksel werkt even goed hoor!

Enfin, het is een kwestie van alle groenten (ui, wortel, aardappel, paprika, courgette, tomaat (uit blik), diepvrieserwten en kikkererwten) lang genoeg te laten stoven, met komijn, ras el hanout en peper en zout erbij, in wat bouillon, en er dan de vooraf in de oven gebakken lamsgehaktballetjes bij te doen. En er de tijd voor te nemen, want het duurt wel even voordat al die groenten gesneden zijn, en alles lang genoeg gesudderd heeft.

Voor het exacte recept moet ik je helaas doorverwijzen naar het boek, maar ik garandeer u: machtig lekker!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *