Wifi

Was ik twee weken geleden nog gefrustreerd omdat het me niet lukte om zelf wifi te installeren bij ons ma, dan sprong ik vandaag bijna uit mijn vel. Ik had namelijk de huisgeek onder de arm genomen om, in ruil voor onze Apple TV1, zowel een oude MacBook Air op punt te zetten, als om die wifi in Zomergem aan de praat te krijgen.

Het is hem gelukt, ja. Hij heeft namelijk precies hetzelfde gedaan als ik twee weken geleden. Precies. Hetzelfde. Ik dacht dat ik het kreeg! Hij zette de Dlink aan, resette de modem, resette de Dlink, en dat was dat, op nog geen vijf minuten. Ik verzeker het u, het ontploffingsgevaar van mijn kant was reëel.

Maar bon, er is nu dus wifi in het huis van mijn ouders, tot groot jolijt van de jongens, en mijn ma heeft een iPad gekregen van mij. Een verjaardagscadeau van een jaar of twee geleden, denk ik. Nu kan ze rustig in de zetel haar Facebook lezen, dit blog, haar mails… En hoeft ze niet meer te zagen dat het a. zo koud is in de bureau beneden, b. ginder naar rook stinkt omdat ons pa weer heeft zitten roken, c. die computer toch oneindig traag opstart.

Het zal nog wat wennen worden, maar ik ben er zeker van dat ze hem fijn zal beginnen vinden, die iPad. En ik, ik ben blij dat ik ons oudje nog op een “hoogtechnologisch” spoor krijg. Veel plezier ermee, ma!

Eén antwoord op “Wifi”

  1. Bij deze bedankt he,jongske! Weet nog wel niet goed hoe ik dat allemaal kan doen. Zal wel eens xperimenteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *