Gebakken rijst

Ik had nog een massa rijst over van gisteren, en dus kocht ik vandaag een rode paprika erbij, en maakte met nog wat andere ingrediënten uit de koelkast een ongelofelijk lekkere, en super simpele maaltijd.

rijst

– een dikke ajuin
– een rode paprika
– een handvol champignons
– drie eieren
– peper en zout
– gekookte rijst
– olijfolie

Ik heb eerst de ajuin gesnipperd en in wat olijfolie in de pan gebakken. Intussen sneed ik de paprika in stukjes, en gooide die er effenaan bij. Idem voor de champignons, eigenlijk. Toen alles zowat gebakken was, gooide ik de drie eieren erbij, en roerde alles flink door elkaar tot de eieren stolden. Dan kon ook de rijst erbij, en ook die werd nog even stevig meegebakken. Ik heb het geheel afgekruid met peper, zout, en provençaalse kruiden, en dat was dat.

Ik dacht nog: “Ha, prima voor vandaag, en wellicht ook voor mij voor morgen. Of ik vries een portie in.” Maar dat was duidelijk buiten Merel gerekend: die heeft vlot een halve pan naar binnen gespeeld, ik dacht echt dat ze buikpijn ging krijgen. Maar nee hoor: “Nog een beetje, mama?” En dan zeg je geen nee, natuurlijk. Een aanrader!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *