Van capes en schilden

Het leven gaat voort, en dus kwamen er vandaag drie vrolijke larpers in mijn tuin dingen maken. Els, een van mijn mede-amazones, kwam een schild maken voor haar dochter Arwen, die nu ook voor de eerste keer mee mag, en haar man kwam assisteren. Ondertussen maakte ik voor Arwen een dikke warme cape met bontkraag, eentje net zoals de mijne, maar dan in donkergrijs in plaats van lichtgrijs. Ze speelt namelijk mijn nichtje, vandaar.

Er werd stevig doorgewerkt, maar het was behoorlijk amusant ook. En de kinderen, die zagen dat extra gezelschap wel zitten, ja.

els01

Els02

els03

els04

els05

els06

els07

3 Antwoorden op “Van capes en schilden”

  1. Drun, hebt ge een patroon van die mantel ? Mario en ik gaan weer larpen binnenkort en enkele jaren geleden had hij in een gulle bui het grootste deel van onze kostuums weggegeven. Dus, geen mantels meer. Nu moet ik ze nieuw maken. *grijns* Bonten kraagskes heb ik al op een rommelmarkt op de kop kunnen tikken, aar een gatsoenlijk patroon heb ik niet meer. Of als je een tekening hebt ?

    Groetjes,
    Babeth

  2. Bof, niet echt een patroon hoor! Die op de foto zijn gemaakt uit een halve circel, waar je dan een kleine halve cirkel uit haalt als halsuitsnijding. Daar bevestig je de bontkraag op, en het restant van naast de halve cirkel kan je perfect opplooien tot een lange kap die tot op de middel komt. Snij die een beetje bij aan de halsuitsnijding, en zet vast. Voila!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *