Vakantie! En route vers Rouen, via Le Touquet en Dieppe

Omdat het echt wel aan het regenen was, zagen we het niet zitten om nog in het nieuwe gedeelte van Boulogne te gaan rondlopen. De haven, de grootste vissershaven van Frankrijk overigens, blijkt nochtans best mooi te zijn, maar in de regen zou de charme toch verloren gaan. En dus reden we maar naar onze volgende stopplaats, Le Touquet Paris-plage. Het oorspronkelijke plan om langs te kust te rijden lieten we varen, want intussen was er zelfs een behoorlijke mist en zag je toch geen ene bal.

Le Touquet heet niet voor niets Paris Plage. Denk aan Knokke, maar dan erger. Een eenkamerappartementje kost er, volgens de etalage van een immo, gemakkelijk 600.000 euro… We liepen er even rond, verzeilden in een plaatselijke markt/braderie, zochten en vonden er een simpel lunchadresje, wandelden even tot aan de zee, flaneerden over de dijk (een waaiden bijna weg), en reden dan maar weer door. Veel valt er namelijk niet te zien, om eerlijk te zijn. Ja, kasten van huizen waarvan ik de prijs zelfs niet eens wíl weten, omgeven door halve parken, maar verder? Nah… Ik heb er blijkbaar niet eens een foto genomen, daarvoor was het te klam en kil, overigens.

Opnieuw langs de grote baan zijn we tot in Dieppe gereden, en daar kwam de zon er eindelijk door, zoals ons beloofd was. Dieppe op zich vind ik dan wel weer veel leuker als stadje, maar dat kan ook aan het weer gelegen hebben.De GPS had ons echter eerst doorheen vervallen industriële wijken gestuurd, de eerste indruk was niet zo bijzonder geslaagd. Maar aan de haven bleek er iets te doen te zijn, was er massa’s volk, en bleek het stadje toch wel mooi te zijn. Met enige moeite heb ik Bart overtuigd om even tot aan het strand te lopen, voor een korte wandeling, en om de café gourmand eraf te lopen :-p

Dieppe1

Dieppe2

Dieppe3

Vlak voor het strand, dat uit keien bestond, was er een groot grasplein, bizar om zien voor ons Belgen. Maar zoals gezegd was er een beetje zon, en genoten we van onze wandeling.

Dieppe4

En rond vijf uur namen we het laatste stukje weg voor vandaag, terug richting binnenland, naar Rouen. En route!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *